moderat_fokus_pan

Rosersberg vann hett derby

Rosersbergs IK vann första derbyt i Division 4 mot Märsta IK i en match som bjöd på nästan allt och lite till.

centrum_artikel_host

Vilka match publiken på Midgårdsvallen fick se. På grund av coronarestriktioner kunde mer än hälften inte komma in på planen och åskådarna fick ställa sig utanför stängslet för att få en skymt av matchen.

Rosersbergs IK hade en stark inledning och tryckte tillbaka Märsta rejält, Joakim Brolund blev ende målskytt men det var i underkant då RIK kunde haft minst ett mål till. När det såg ut att vara som säkrast för RIK så stack Märsta IK upp med sitt yngre och snabbare lag. Roy Zeinou kvitterade i öppen kasse efter inspel från vänster. Sen kom ett riktigt drömmål av Kevin Toure som väggspelade med Zinou, passningen till Toure chippades över RIK-försvaret och avslutningen var lika mycket världsklass på när Toure chippar över den utrusande målvakten. 2-1 till MIK inför andra.

I andra fortsatte dramatiken. Kevin Sarajlija fick syna två gula kort redan i inledningen av halvleken varpå ett RIK med en man mer tryckte på för kvittering. Med kvarten kvar kom så även 2-2 genom Robin Prskalo. Kort därpå skickade Isac Leonardo in 3-2 för RIK och när Marcus Holm blev utvisad kunde Jack Jobran fastställa slutresultatet till 4-2. Tre poäng till RIK som alltså är bäst i ”stan” just nu i Division 4. Det blir inget returmöte i och med att matchen strukits. Det bådar gott för fotbollen i kommunen om både RIK och MIK spelar så här de kommande matcherna. Energi, kamp, mål och engagemang. Dock behöver fram för allt MIK tygla sitt humör. Sju gula och två röda kan bli kostsamt i framtiden.

Målen
MIK: Zeinou (31), Toure (41)
RIK: Brolund (28), Prskalo (75), Leonardo (81), Jobran, straff (90)

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
ica_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

centrum_host_helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

hockeyskola_helsida

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

skanela_helsida
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

defacto_helsida

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

nrh_sigtuna
sap_sep23_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

joes-helsida
svenska cupen

Toppmatch stundar i Vikingahallen

Handboll På fredag den 1 september kommer det att vara en spännande handbollsmatch i Vikingahallen. Skånelas herrlag kommer att möta Handbollsliga-laget Hammarby IF HF i den sista gruppspelsmatchen och samtidigt gruppfinalen i grupp 4 av ATG Svenska Cupen. Matchen börjar klockan 19:00.

division 3

Märsta IK och Västerås IK delar poängen i en intensiv match

Fotboll I en spännande och målrik första halvlek mellan Märsta IK och Västerås IK slutade matchen oavgjort med 2-2. Mohammed Mohamed var i fokus med två tidiga mål för Västerås IK, medan Märsta IK kämpade tillbaka genom Filip Rauhala och Kevin Toure. Trots en mållös andra halvlek förblev resultatet oförändrat, och Märsta IK befäste sin placering på kvalplats inför kommande utmaningar i fotbollssäsongen.

moderat_fokus_helsida
svenska cupen

Andra raka för Skånela i Svenska Cupen

Handboll Skånela herrar vann på bortaplan mot VästeråsIrsta i den andra omgången av ATG Svenska Cupens gruppspel. Trots att de låg under med 14-13 i halvtid lyckades de vinna med 33-27.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

hockeyskola_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
skanela_outsider
ica_outsider
moderat_bli_medlem
socialdem_sep23_outsider
pantamera_out
nrh
swedol_outsider
centrum_outsider_host