nationaldagen_pan

Rosersberg vann hett derby

Rosersbergs IK vann första derbyt i Division 4 mot Märsta IK i en match som bjöd på nästan allt och lite till.

centrum_artikel_host

Vilka match publiken på Midgårdsvallen fick se. På grund av coronarestriktioner kunde mer än hälften inte komma in på planen och åskådarna fick ställa sig utanför stängslet för att få en skymt av matchen.

Rosersbergs IK hade en stark inledning och tryckte tillbaka Märsta rejält, Joakim Brolund blev ende målskytt men det var i underkant då RIK kunde haft minst ett mål till. När det såg ut att vara som säkrast för RIK så stack Märsta IK upp med sitt yngre och snabbare lag. Roy Zeinou kvitterade i öppen kasse efter inspel från vänster. Sen kom ett riktigt drömmål av Kevin Toure som väggspelade med Zinou, passningen till Toure chippades över RIK-försvaret och avslutningen var lika mycket världsklass på när Toure chippar över den utrusande målvakten. 2-1 till MIK inför andra.

I andra fortsatte dramatiken. Kevin Sarajlija fick syna två gula kort redan i inledningen av halvleken varpå ett RIK med en man mer tryckte på för kvittering. Med kvarten kvar kom så även 2-2 genom Robin Prskalo. Kort därpå skickade Isac Leonardo in 3-2 för RIK och när Marcus Holm blev utvisad kunde Jack Jobran fastställa slutresultatet till 4-2. Tre poäng till RIK som alltså är bäst i ”stan” just nu i Division 4. Det blir inget returmöte i och med att matchen strukits. Det bådar gott för fotbollen i kommunen om både RIK och MIK spelar så här de kommande matcherna. Energi, kamp, mål och engagemang. Dock behöver fram för allt MIK tygla sitt humör. Sju gula och två röda kan bli kostsamt i framtiden.

Målen
MIK: Zeinou (31), Toure (41)
RIK: Brolund (28), Prskalo (75), Leonardo (81), Jobran, straff (90)

connys_helsida
mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida
division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

pantamera_avc_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

seniormassa_pan

Sigtunakampen är tillbaka

Sport Efter en paus på 25 år återvände Sigtunakampen till Prästängshallen den 4:e maj, arrangerad av Sigtuna Budoklubb. Trots sin långa frånvaro visade tävlingen sig vara en imponerande återkomst, med 163 deltagare från 23 judoklubbar över hela landet.

eldsjal2024_helsida
division 6

Målrikt och intensivt möte mellan SIF-Rimbo

Fotboll En intensiv fotbollsmatch mellan Sigtuna IF-Rimbo visade sig vara en händelserik tillställning med många kort och några utvisningar. Matchen, som spelades över 90 minuter, bjöd på flera mål och en del dramatik på planen.

Imponerande insatser på internationell tävling

Fotboll President's Cup, en av världens största tävlingar som varje år hålls i olika länder, har dragit igång med full kraft. Kim Taekwondo har varit på plats sedan i torsdags och tävlingen avslutas under söndagen.

centrum_host_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Fotbollsfansen i Sigtuna kommun förbereder sig för en helg fylld med spänning och action när flera matcher är planerade på lokala planer. Här är en sammanfattning av de kommande matcherna:

RA19 slutade åtta på JSM

Innebandy Rosersberg Arlanda IBK's herrjuniorlag, RA19, visade prov på imponerande spel under helgens Junior-SM (JSM) och tog hem en hedrande 8:e plats i Sverige.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Redan på fredagskvällen var två av bygdens lag igång. Märsta IK spelade 1-1 mot Roslagsbro och Sigtuna IF vann borta i Uppsala mot Gränby.

division 3

Oavgjort för Märsta IK i Upplandsderbyt

Fotboll En spännande match utspelades på Midgårdsvallen i Märsta när Märsta IK mötte Roslagsbro i Division 3 Norra Svealand. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter en intensiv kamp på planen.

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
connys
pantamera_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
seniormassa_outsider
nationaldag_outsider
bygdensdag_outsider