sap_feb_pan
Det uppskattade firandet i Rosersberg blir inte av i år. Foto: Magnus Granhagen

Rosersberg ställer in valborgsfirandet

Det uppskattade valborgsfirandet i Rosersberg ställs in i år på grund av bristande intresse för att hålla i det bland rosersbergarna.

centrum_artikel_host

Rosersbergs IK har under flera års tid hållit i ett mycket uppskattat valborgsarrangemang som även bjöd på marsch genom orten innan tändning. Men Rosersbergs IK meddelar att firandet inte blir av i år. Tidigare har man kunnat lämna trändågrdsavfall på Råberget eftersom det sedan blev en del av brasan men nu blir det inte längre så.

Anledningen till det inställa arrangemanget är att de personer som tidigare höll i det inte kan fortsätta med det arbetet. Rosersberg uppmanade andra som ville vara en del av firandet att höra av sig men bara en nappade. RIK har också talat med Rosersbergs scoutkår om att låta dem ta över men även där får man inte ihop tillräckligt med intresserade för att sy ihop. RIK poängterar att det inte finns någon koppling med att Sigtuna kommun skulle ha förbjudit dem att arrangera firandet i Rosersberg.

spedition_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Nyheter Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

connys_helsida
steningekompani_helsida
funkisfest_helsida
foraldranatverk_helsida
pantamera_avc_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Nyheter Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

sportlov
skridskodisco_helsida
fritidsbanken_sportlov

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Nyheter I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

centrum_host_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Nyheter En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

funkisfest_outsider
foraldranatverk_outsider
skridskodisco_outsider
stentekompani_outsider
pantamera_out
connys
spedition_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host