centrum_panorama_hostshopping
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Rond ett till Skånela

Skånela svarade för en bra prestation när man på tisdagskvällen tog första segern i bäst av fem mot Önnered: - Det är fint, vi gör en fantastisk prestation, men det är bara en 1-0, sa tränare Jimmy Karlsson efteråt.

centrum_artikel_host

Inför drygt 380 fanatiska åskådare i Vikingahallen med en nybildad klack i ryggen kunde Skånela ta hem rond ett i kvalet mot Önnered. Skånela svarade för en rivstart och tittade aldrig bakåt igen, efter 20 minuter hade man kopplat segergreppet med ledning 15-8. Tidigt i andra gör Önnered ett försök att komma ikapp men kommer inte närmare än tre bollar, 21-18. Tränare Jimmy Karlsson var aldrig orolig för situationen.
– Vi är kyliga och har bra balans mellan alla delar, sa han.

Slutresultatet skrevs till 32-26. Match 2 spelas om en vecka. Trots det fina resultatet och prestationen var det ingen perfekt match menar Karlsson, det finns mer att hämta.
– Det finns många prestationer vi kan göra bättre. Det är ingen fullträff. Det är många taktiska dispositioner och individuella dispositioner som går hem, vi får räddningar som vi behöver.

Veteranmålvakten Lucau svarade för en fin match och gjorde räddningar när det behövdes.
– Han är bra mot bra lag, hyllade Karlsson.

Skånela har nu en vecka på sig att slipa på detaljerna ännu mer, tisdag nästa vecka är det match igen. Önnered måste nu vinna tre av fyra matcher för att gå vidare. För Skånelas del räcker 2 av 4.

Målen
Nilsson 6, Näslund 6, Östling 4, Wärnmark 4, Ladan 3, Tapper 3, Nielsen 2, Isberg 1

Skånela med på TRIM-SM

Sport Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
kvalextra!

Skånela skrällde i Kungsbacka och skaffade sig matchboll

Sport Skånela fortsätter sin imponerande framfart i kvalet till Handbollsligan genom att vinna den andra kvalmatchen mot Aranäs och därmed ta ledningen med 2-0 i matcher. Matchen, som hölls i Kungsbacka sporthall, bjöd på spänning från början till slut inför 571 åskådare.

mp_tack_helsida
kvalextra

Skånela möter Aranäs i kvalet

Sport På torsdagen blev det klart att Skånela IF:s herrar står inför en spännande utmaning då de möter HK Aranäs i kvalet till handbollsligan.

damallsvenskan

Klart nederlag i derbyt: Vi går inte 100 procent

Sport Skånela föll i derbyt mot Tyresö på söndagen med 32-27 i Vikingahallen: - Tyresö är duktiga och kliniska i sina val jämfört med sina tidigare matcher, de vinner rättvist, sa assisterande tränaren Sara Hornö till märsta.nu.

centrum_host_helsida
herrallsvenskan

Derbyseger för Skånela

Sport Skånela säkrade en imponerande seger i det hett omdiskuterade Stockholmsderbyt mot Tyresö på måndagskvällen, med en övertygande vinst på 32-27.

damallsvenskan

Skånela vann trots tappad storledning

Sport Skånela tar sin tredje seger i Damallsvenskan efter 27-26 mot Kroppskultur: - Spelar vi som vi gör i första så har vi i Damallsvenskan att göra, sa tränare Jimmy Karlsson.

herrallsvenskan

Delad poäng mellan Skånela och Drott

Sport I en intensiv och spännande match på hemmaplan spelade Skånela IF oavgjort, 25-25, mot Drott inför 271 åskådare i Vikingahallen. Trots att Skånela hade en fyramålsledning i halvtid kunde de inte säkra segern i den andra halvleken, där Drott kämpade sig tillbaka och lyckades kvittera.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_tack_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
pantamera_out