centrum_panorama_hostshopping
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Rond ett till Skånela

Skånela svarade för en bra prestation när man på tisdagskvällen tog första segern i bäst av fem mot Önnered: - Det är fint, vi gör en fantastisk prestation, men det är bara en 1-0, sa tränare Jimmy Karlsson efteråt.

centrum_artikel_host

Inför drygt 380 fanatiska åskådare i Vikingahallen med en nybildad klack i ryggen kunde Skånela ta hem rond ett i kvalet mot Önnered. Skånela svarade för en rivstart och tittade aldrig bakåt igen, efter 20 minuter hade man kopplat segergreppet med ledning 15-8. Tidigt i andra gör Önnered ett försök att komma ikapp men kommer inte närmare än tre bollar, 21-18. Tränare Jimmy Karlsson var aldrig orolig för situationen.
– Vi är kyliga och har bra balans mellan alla delar, sa han.

Slutresultatet skrevs till 32-26. Match 2 spelas om en vecka. Trots det fina resultatet och prestationen var det ingen perfekt match menar Karlsson, det finns mer att hämta.
– Det finns många prestationer vi kan göra bättre. Det är ingen fullträff. Det är många taktiska dispositioner och individuella dispositioner som går hem, vi får räddningar som vi behöver.

Veteranmålvakten Lucau svarade för en fin match och gjorde räddningar när det behövdes.
– Han är bra mot bra lag, hyllade Karlsson.

Skånela har nu en vecka på sig att slipa på detaljerna ännu mer, tisdag nästa vecka är det match igen. Önnered måste nu vinna tre av fyra matcher för att gå vidare. För Skånelas del räcker 2 av 4.

Målen
Nilsson 6, Näslund 6, Östling 4, Wärnmark 4, Ladan 3, Tapper 3, Nielsen 2, Isberg 1

ica_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Ännu en helg är här! Det finns gott om spännande matcher att kika på runt om i kommunen

connys_helsida
centrum_host_helsida
joes-helsida
division 3

MIK:s förlustfria svit bröts på Midgårdsvallen

Fotboll Märsta IK noterade första förlusten sedan premiären mot GUSK i en spännande match på Midgårdsvallen. Efter en stark segerrad på fem matcher kämpade Märsta IK mot GUSK, men GUSK lyckades ta hem segern med 3-1.

mp_helsida

William Karlsson har blivit pappa

Ishockey Märstasonen och Vegasstjärnan William Karlsson hann med att bli pappa och sen besegra världens bästa hockeyspelare Connor McDavid i den femte matchen i kvartsfinalen i Stanley Cup: - Det var onekligen 24 unika timmar och den här segern får väl ses som en ”cherry on the top”, sa Karlsson till Aftonbladet.

defacto_helsida
division 4

Storförlust för RIK efter miserabel andra halvlek

Fotboll Roserbergs IK fortsätter att ha det tufft i Division 4 Uppland och befäster sin position som jumbo i tabellen efter ännu en förlust. Under fredagskvällen mötte de Håbo FF på Råbergsvallen, och det var Håbo som tog hem segern med en överlägsen 4-0 vinst. För Rosersberg var det den fjärde raka förlusten och laget har nu bara mäktat med att göra ett enda mål under sina fyra senaste matcher.

pantamera_avc_helsida

Oavgjort för Märsta IK mot bottenlaget

Fotboll Märsta IK ställdes mot Västerås IK i en spännande match i Division 3 Norra Svealand. Märsta kom in i matchen med en imponerande svit av fyra raka matcher utan förlust och hoppades på att fortsätta sin fina form. Västerås IK å andra sidan befann sig i den nedre delen av tabellen inför mötet.

nrh_sigtuna

Olivia Jansson imponerar på judotävlingar

Fotboll Olivia Jansson, en framstående medlem av Knivsta Judoklubb, har gjort enastående prestationer på senaste judotävlingarna. Med flera framstående placeringar och medaljer visar Olivia på sin imponerande talang och dedikation inom sporten.

Klubbmästerskap hos SBRF

Ridning 17 ekipage tävlade i tre klasser vid klubbmästerskapet i hoppning 2023 som hölls hos Sigtunabygdens ryttarförening under helgen. Deltagarna bedömdes utifrån deras stil och teknik under hoppningen.

seniordag_helsida
karnkraft_m_topp
EXTRA

Skånela till final i USM

Handboll Skånela IF F14 har nått final som spelas på söndag mot Lödde Vikings: - Vi är ett lag som aldrig ger upp, även när det går dåligt så håller vi humöret uppe, sa Sophia Bäckman, spelare, till Handbollskanalen efter matchen

Dubbla segrar för bygdens lag

Fotboll I helgen spelades flera spännande fotbollsmatcher runt om i Uppland, men det var två bygdens lag som stack ut genom att vinna båda sina matcher. Sigtuna IF och Wigör inledde helgen med segrar på Ansgarsvallen respektive Odensala IP.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_outsider
nrh
centrum_outsider_host
pantamera_out
seniordag_outsider
connys
swedol_outsider
ica_outsider