centrum_panorama_hostshopping
Linus Wärnmark
Emilio Lahdo svarade för fem mål

Rond 1 till Skånela

Efter en tuff resa upp till Märsta fick Lugi se sig besegrat i Vikingahallen inför 512 åskådare: - Det var bra i alla faser, konstaterade tränare Jimmy Karlsson.

centrum_artikel_host

Först vid 20.44 kastades matchen igång i det första kvalmötet mellan Skånela och Lugi i Vikingahallen. Ett Lugi som suttit fast på tåg hela dagen hade inte skakat av sig resan och Skånela som käkat taggtråd hela eftermiddagen och kvällen fick verkligen utlopp för sin energi. Lugi svarade förvisso för första målet men det var den enda ledning som gästerna skulle inneha för resten av matchen.

Skånela hade klara ledningar flera gånger om, med mellan 4-6 mål. I paus var det 16-12. Närmare än 21-18 kom inte Lugi. Skånela höll gästerna på ett betryggande avstånd och kunde sedermera vinna med 34-30.
– Det var bra i alla faser, från målvakt, vi krigar bakåt, är taktiskt pålästa. Deras andrafaskontringar har vi problem med men är kliniska i våra lägen, det var en häftig match, summerar tränare Jimmy Karlsson.

Trots 30 insläppta mål var det bra bakåt. Målvakterna tog det dem skulle. I försvaret var det en laginsats poängterar Karlsson.
– Vi har tränat bra och klokt. Lagt all fokus på idag. Nu ska vi återhämta, analysera och komma ännu mer pålästa, fortsätter Karlsson.

Kvalet spelas i bäst av fem. Karlsson beskriver serien som ett schackspel med taktiska förändringar från båda hållen.
– Dem ändrar, vi ändrar. Vi behöver vara luriga och läsa på. Jag och Mattias tycker att vi är bra på att se mönster och lägga fram en taktik. Men har vi inte hjärta och passion så spelar inget någon roll.

Målen
Näslund 9, Broman 8, Lahdo 5, Lindberg 5, Källemyr 3, Svarén 2, Wärnmark 1, Nilsson 1

connys_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

brobygget_2024
centrum_host_helsida

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida
mp_tack_helsida

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Lohake i P18-landslaget

Fotboll Alfons Lohake, född 2006, gjorde nyligen sin debut i den svenska Allsvenskan. Trots sin unga ålder lever han redan drömmen för många aspirerande fotbollsspelare.

division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
mp_tack_outsider
brobygget_outsider
nrh_sigtuna
connys
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host