sap_pan23
Linus Wärnmark
Emilio Lahdo svarade för fem mål

Rond 1 till Skånela

Efter en tuff resa upp till Märsta fick Lugi se sig besegrat i Vikingahallen inför 512 åskådare: - Det var bra i alla faser, konstaterade tränare Jimmy Karlsson.

centrum_artikel_host

Först vid 20.44 kastades matchen igång i det första kvalmötet mellan Skånela och Lugi i Vikingahallen. Ett Lugi som suttit fast på tåg hela dagen hade inte skakat av sig resan och Skånela som käkat taggtråd hela eftermiddagen och kvällen fick verkligen utlopp för sin energi. Lugi svarade förvisso för första målet men det var den enda ledning som gästerna skulle inneha för resten av matchen.

Skånela hade klara ledningar flera gånger om, med mellan 4-6 mål. I paus var det 16-12. Närmare än 21-18 kom inte Lugi. Skånela höll gästerna på ett betryggande avstånd och kunde sedermera vinna med 34-30.
– Det var bra i alla faser, från målvakt, vi krigar bakåt, är taktiskt pålästa. Deras andrafaskontringar har vi problem med men är kliniska i våra lägen, det var en häftig match, summerar tränare Jimmy Karlsson.

Trots 30 insläppta mål var det bra bakåt. Målvakterna tog det dem skulle. I försvaret var det en laginsats poängterar Karlsson.
– Vi har tränat bra och klokt. Lagt all fokus på idag. Nu ska vi återhämta, analysera och komma ännu mer pålästa, fortsätter Karlsson.

Kvalet spelas i bäst av fem. Karlsson beskriver serien som ett schackspel med taktiska förändringar från båda hållen.
– Dem ändrar, vi ändrar. Vi behöver vara luriga och läsa på. Jag och Mattias tycker att vi är bra på att se mönster och lägga fram en taktik. Men har vi inte hjärta och passion så spelar inget någon roll.

Målen
Näslund 9, Broman 8, Lahdo 5, Lindberg 5, Källemyr 3, Svarén 2, Wärnmark 1, Nilsson 1

nrh_sigtuna
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

hockeyskola_helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

sap_sep23_helsida

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

ica_helsida
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

defacto_helsida

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

centrum_host_helsida
joes-helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

moderat_fokus_helsida
svenska cupen

Toppmatch stundar i Vikingahallen

Handboll På fredag den 1 september kommer det att vara en spännande handbollsmatch i Vikingahallen. Skånelas herrlag kommer att möta Handbollsliga-laget Hammarby IF HF i den sista gruppspelsmatchen och samtidigt gruppfinalen i grupp 4 av ATG Svenska Cupen. Matchen börjar klockan 19:00.

division 3

Märsta IK och Västerås IK delar poängen i en intensiv match

Fotboll I en spännande och målrik första halvlek mellan Märsta IK och Västerås IK slutade matchen oavgjort med 2-2. Mohammed Mohamed var i fokus med två tidiga mål för Västerås IK, medan Märsta IK kämpade tillbaka genom Filip Rauhala och Kevin Toure. Trots en mållös andra halvlek förblev resultatet oförändrat, och Märsta IK befäste sin placering på kvalplats inför kommande utmaningar i fotbollssäsongen.

svenska cupen

Andra raka för Skånela i Svenska Cupen

Handboll Skånela herrar vann på bortaplan mot VästeråsIrsta i den andra omgången av ATG Svenska Cupens gruppspel. Trots att de låg under med 14-13 i halvtid lyckades de vinna med 33-27.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
pantamera_out
ica_outsider
connys
hockeyskola_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
centrum_outsider_host
moderat_bli_medlem
socialdem_sep23_outsider
swedol_outsider