centrum_panorama_hostshopping
Foto: Magnus Granhagen

Rond 1 till Skånela

Skånela tog hem rond ett av två mot kristianstad när lagen möttes i Vikingahallen.

centrum_artikel_host

Det var en härlig batalj mellan Skånela och Kristianstad i den första åttondelen i Svenska Cupen, match två spelas om en vecka. Skånela vände underläge två gånger om, i första var man som mest fem mål bakom efter 24 minuter, men i paus hade man putsat till 11-13. I andra låg man inledningsvis under med tre bollar, 13-16.

Med 20 minuter kvar att spela var Skånela ikapp till 17-17 och avslutningen blev räfflande. Skånela såg ut att koppla grepp och hade ledning med 21-19 och 24-21. Kristianstad svarade dock med tre snabba mål och det var kvitterat med 90 sekunder kvar att spela. Matchens sista ord fick Skånela genom Rickard Åkerman som avgjorde med 34 sekunder kvar. Skånela lyckades freda målet och får bege sig ner till Kristianstad på måndag för att avsluta serien. Kristianstad måste vinna med mer än ett mål för att går vidare.

Målen
Ladan 6, Nilsson 5, Åkerman 5, Svarén 3, Lindberg 3, Östling 2, Wärnmark 1

defacto_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Ännu en helg är här! Det finns gott om spännande matcher att kika på runt om i kommunen

centrum_host_helsida
ica_helsida
joes-helsida
division 3

MIK:s förlustfria svit bröts på Midgårdsvallen

Fotboll Märsta IK noterade första förlusten sedan premiären mot GUSK i en spännande match på Midgårdsvallen. Efter en stark segerrad på fem matcher kämpade Märsta IK mot GUSK, men GUSK lyckades ta hem segern med 3-1.

pantamera_avc_helsida

William Karlsson har blivit pappa

Ishockey Märstasonen och Vegasstjärnan William Karlsson hann med att bli pappa och sen besegra världens bästa hockeyspelare Connor McDavid i den femte matchen i kvartsfinalen i Stanley Cup: - Det var onekligen 24 unika timmar och den här segern får väl ses som en ”cherry on the top”, sa Karlsson till Aftonbladet.

mp_helsida
division 4

Storförlust för RIK efter miserabel andra halvlek

Fotboll Roserbergs IK fortsätter att ha det tufft i Division 4 Uppland och befäster sin position som jumbo i tabellen efter ännu en förlust. Under fredagskvällen mötte de Håbo FF på Råbergsvallen, och det var Håbo som tog hem segern med en överlägsen 4-0 vinst. För Rosersberg var det den fjärde raka förlusten och laget har nu bara mäktat med att göra ett enda mål under sina fyra senaste matcher.

karnkraft_m_topp

Oavgjort för Märsta IK mot bottenlaget

Fotboll Märsta IK ställdes mot Västerås IK i en spännande match i Division 3 Norra Svealand. Märsta kom in i matchen med en imponerande svit av fyra raka matcher utan förlust och hoppades på att fortsätta sin fina form. Västerås IK å andra sidan befann sig i den nedre delen av tabellen inför mötet.

nrh_sigtuna

Olivia Jansson imponerar på judotävlingar

Fotboll Olivia Jansson, en framstående medlem av Knivsta Judoklubb, har gjort enastående prestationer på senaste judotävlingarna. Med flera framstående placeringar och medaljer visar Olivia på sin imponerande talang och dedikation inom sporten.

Klubbmästerskap hos SBRF

Ridning 17 ekipage tävlade i tre klasser vid klubbmästerskapet i hoppning 2023 som hölls hos Sigtunabygdens ryttarförening under helgen. Deltagarna bedömdes utifrån deras stil och teknik under hoppningen.

connys_helsida
seniordag_helsida
EXTRA

Skånela till final i USM

Handboll Skånela IF F14 har nått final som spelas på söndag mot Lödde Vikings: - Vi är ett lag som aldrig ger upp, även när det går dåligt så håller vi humöret uppe, sa Sophia Bäckman, spelare, till Handbollskanalen efter matchen

Dubbla segrar för bygdens lag

Fotboll I helgen spelades flera spännande fotbollsmatcher runt om i Uppland, men det var två bygdens lag som stack ut genom att vinna båda sina matcher. Sigtuna IF och Wigör inledde helgen med segrar på Ansgarsvallen respektive Odensala IP.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
connys
nrh
joes_outsider
seniordag_outsider
mp_outsider