defacto_pan2020
Romeo & Julias julkonsertFoto: Pressbild

Romeo och Julia spelas upp på Kulturum

Klassiska Romeo & Julia kommer till Märsta och Kulturum i december.

centrum_artikel_host

Romeo & Julia Kören bjuder in till musikaliskt julfirande på Dramaten i Stockholm, men man ger även ett antal konserter i kranskommunerna. 11:e december kommer kören till Kulturum.
-Vi vill svepa in publiken i ett mjukt täcke av musik, kärlek, skratt och värme, säger körens ledare Benoît Malmberg.

Biljetterna släpptes under onsdagen. Det utlovas toner från medeltiden och renässansen samt julsånger från modern tid. Sångerna kommer bära starka budskap och påminna om varför julen är den största högtiden i Sverige. Kören har funnits sedan 1991 och spelats på utsålda hus på Dramaten sedan 2005.

ica_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Vill skapa en inbjudande byggnad

Kulturnyheter Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

defacto_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

connys_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

joes-helsida
dack_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
nrh
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
dack_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider