moderat_pan_nov

Risk för släckt utomhusbelysning

Många kommuner drar nu in på elen och i Sigtuna kan det bli aktuellt att dra in på belysningen i de trygghetsskapande åtgärderna.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun har de senaste åren satsat stort på trygghetsskapande insatser i form av belysning på otrygga platser där man installerat ljusspel och annat. Men nu rapporteras det från Dagens Nyheter att man behöver spara in i kommunen.
– Vi har jobbat stenhårt med belysning som trygghetsskapande åtgärd. Nu hamnar vi i en knepig situation, hur vi sparar utan att tumma på tryggheten. Vi arbetar därför intensivt med andra alternativ att spara energi i fastigheter och belysningsnät, säger Maria Denize, tf fastighetschef, till DN.

Sigtuna är dock inte enda kommun som drar in. Många kommuner planerar att släcka just utomhusbelysning eftersom det är en stor utgiftspost. Andra kommuner planerar att stänga simhallar eller sänka temperaturer. I Västerås ser man över öppettider i publika lokaler. Elkostnader slår olika beroende på var i landet man ligger och vilka elavtal man har.
– Det är ett tufft läge definitivt. De kraftigt ökade elpriserna påverkar kommunernas ekonomi i olika grad och olika snabbt och slår också igenom med ökade hyreskostnader. Elkostnaden är inte det största, men alla kostnadsökningar tillsammans, varav pensionerna är den största, gör att det blir rejält bekymmersamt, uppger Fredrik Holst, sektionschef på SKR, för DN.

moderat_pan_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

centrum_host_helsida
defacto_helsida
agy_oppethus
pantamera_avc_helsida
dackskifte_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

connys_helsida
advent_kyrka_helsida

Uppgraderar vädervarning

Nyheter SMHI uppgraderar vädervarningen för söndagen till en Orange varning gällande Sigtuna kommun och större delen av länet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
kyrka_outsider_advent
connys
pantamera_out
nrh
dackskifteoutsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider