vintermarknad_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Risk för personalbrist på Arlanda

Det finns risk för personalbrist och kökaos när restriktioner löper ut rapporterar Folkbladet.

centrum_artikel_host

Om knappt en vecka löper restriktionerna ut i Sverige. Arlanda förbereder sig för fler resenärer vilket märsta.nu rapporterade om under fredagen. Men nu finns risk för köer i säkerhetskontroller eftersom det inte finns personal enligt tidningen Folkbladet. Rekryteringen tar tid och personal till säkerhetskontroller och marktjänst måste godkännas i Säpos säkerhetskontroll. Något som kan ta flera veckor.

Aviator som sköter incheckning och lastning åt flera flygbolag på Arlanda räknar med väntetider på 8-12 veckor för personal inom säkerhetskontroll. Något som normalt tar 2-4 veckor. Jonas Brundin, VD på Aviator, förutspår att flygplatsen stannar till slut utan personal.

Bakgrunden är helt enkelt att personal tvingats göra sig av med personal under pandemin och nu måste man anställa väldigt många väldigt snabbt när restriktioner hävts. Det blir också ett moment 22 eftersom kandidater inte kan vänta tio veckor på att få ok i säkerhetsklassningen.

Redan framåt sportlovet kan det bli rörigt eftersom många ska ge sig iväg, risk finns för förseningar som leder till en dominoeffekt som grundar sig i kapacitetsbrist enligt Johan Brundin.

Spadtag för Prologis logistikfastighet i Rosersberg

Näringsliv Det första spadtaget för Prologis nya logistikfastighet i Rosersberg togs på torsdagen: - Närheten till både vägnät, tåg och flyg ger företagen goda möjligheter att effektivt nå Stockholm city, Mälardalen samt övriga Sverige och Europa. Området har även mycket bra access tack vare Stockholms lokaltrafik och nås via bussar och pendeltåg, säger Gunnar Gillholm, VP country manager på Prologis Nordics.

advent_kyrka_helsida

Nya food hall får pristak

Näringsliv I vad som beskrivs som en största kommersiella satsningen på Arlanda någonsin kommer det att finnas en food hall: - Resenären ska enkelt kunna ta del av ett varierat matutbud med smaker från olika delar av världen och utbudet ska tillgodose alla de olika typer av behov som resenärerna kan tänkas ha oavsett tid på dygnet, berättar Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning, på Swedavia.

agy_oppethus

Stort intresse för julmarknaden

Näringsliv Sigtuna Julmarknad startar igen söndag 27:e november och intresset uppger vara stort efter pandemin: - Det har varit ett väldigt högt tryck på årets marknadsplatser. Det är så roligt att se hur uppskattad och efterlängtad marknaden fortsätter att vara av både knallar och besökare, säger Annica Jansson, vd Destination Sigtuna.

centrum_host_helsida

Norwegian storsatsar på Arlanda i sommar

Näringsliv I Norwegians sommarprogram finn ett 50-tal linjer från Arlanda: - Vi är glada över att kunna presentera ett gediget program för nästa sommar. Förra sommarsäsongen visade på en stor reslust i de nordiska länderna och vi förväntar att den trenden fortsätter under 2023, säger Magnus Maursund, Norwegians koncerndirektör för Network, Pricing & Optimisation.

pantamera_avc_helsida
vintermarknad_helsida
dackskifte_helsida
julmarknad_2022
defacto_helsida
moderat_pan_helsida

Näringslivsmässa arrangeras i december

Näringsliv Sigtuna kommun bjuder in till en ny näringslivsmässa i Scandinavian XPO i december: - Vi vill kunna erbjuda ett av Sveriges bästa företagsklimat. Det kan vi bara få genom att ha en bra dialog och kontakt med våra företag, säger Annika Bröms, näringslivschef i Sigtuna kommun.

connys_helsida

Sigtuna kommuns företagsklimat fortsätter neråt

Näringsliv Svenskt Näringsliv rankar Sigtunas företagsklimat på plast 81 i landet av 290 kommuner: - Förändringarna sedan förra året är överlag små i Sigtuna. De tydligaste förbättringarna kan vi se i kommunens upphandling och i konkurrens från kommunens verksamheter, säger Olle Karstorp, regionchef Svenskt Näringsliv Stockholm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
dackskifteoutsider
centrum_outsider_host
connys
swedol_outsider
marknaden_outsider
pantamera_out
kyrka_outsider_advent
vintermarknad_outsider
ridskola_2020_outsider