centrum_panorama_hostshopping
Fimpar i gatanFoto: Insändarbild

Håll Sverige Rent varnar för fler fimpar på gatan

Håll Sverige Rent varnar för att fimparna kan flytta från askkopparna till gatorna i samband med att rökförbundet införs i sommar.

centrum_artikel_host

Idag finns speciella rökrutor med askkoppar på en del allmänna platser. Men i samband med att rökförbudet införs 1:a juli kommer det att bli förbjudet att röka på exemplevis utanför handel, tågperronger och idrottsplatser. Risken finns då att rökare blossar på andra platser och att fimparna hamnar i naturen:
– Förbudet är förstås taget av folkhälsoskäl men man har nog inte tänkt på att rökaren nu flyttas till en plats utan askkoppar, säger Johanna Ragnartz på Håll Sverige Rent till SVT.

En miljard fimpar slängs i naturen varje år enligt Håll Sverige Rent, det är ett problem eftersom fimparna inte kan brytas ner naturligt i naturen och de kan läcka ut farliga ämnen. Nu tror Håll Sverige Rent att det kan leda till fler fimpar på gatorna.

centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
connys_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
brobygget_outsider
klara_outsider
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider