sap_pan23
Fimpar i gatanFoto: Insändarbild

Håll Sverige Rent varnar för fler fimpar på gatan

Håll Sverige Rent varnar för att fimparna kan flytta från askkopparna till gatorna i samband med att rökförbundet införs i sommar.

centrum_artikel_host

Idag finns speciella rökrutor med askkoppar på en del allmänna platser. Men i samband med att rökförbudet införs 1:a juli kommer det att bli förbjudet att röka på exemplevis utanför handel, tågperronger och idrottsplatser. Risken finns då att rökare blossar på andra platser och att fimparna hamnar i naturen:
– Förbudet är förstås taget av folkhälsoskäl men man har nog inte tänkt på att rökaren nu flyttas till en plats utan askkoppar, säger Johanna Ragnartz på Håll Sverige Rent till SVT.

En miljard fimpar slängs i naturen varje år enligt Håll Sverige Rent, det är ett problem eftersom fimparna inte kan brytas ner naturligt i naturen och de kan läcka ut farliga ämnen. Nu tror Håll Sverige Rent att det kan leda till fler fimpar på gatorna.

nrh_sigtuna
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

sap_sep23_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

joes-helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

ica_helsida
skanela_helsida
moderat_fokus_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

defacto_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

hockeyskola_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
hockeyskola_outsider
nrh
skanela_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
socialdem_sep23_outsider
ica_outsider
joes_outsider
connys
moderat_bli_medlem