centrum_panorama_hostshopping
Ledningen för Infra Group Nordic och Rikshemvärnschefen. Från vänster: Rainer Korhonen, Sälj och marknadschef, Andreas Wiman, VD Infra Group Nordic, Stefan Sandborg, Rikshemvärnschef, och Robin Johansson, VD Defcon.Foto: Pressbild

Rikshemsvärnschefen besökte Rosersbergsföretag

Rosersbergsföretaget Infra Group Nordic hade besök av Rikshemsvärnschefen Stefan Sandborg på Uniform på "Jobbet dagen tidigare" i veckan.

centrum_artikel_host

Infra Nordic Group i Rosersberg har Försvarsmakten som kund och flera av deras anställda har en bakgrund inom försvaret. Tidigare i veckan, 29 maj, var det ”Uniform på jobbet dagen” vilket innebar att de som har en uniform hemma och är aktiva i försvaret eller Hemvärnet kunde ta på sig uniformen. Nordic Group fick besök av Rikshemsvärnschefen Stefan Sandborg.

Hemvärnet består av ca 21 000 hemvärnssoldater från norr till söder och huvuduppgifterna är att skydda, bevaka och ytbevaka. Man bidrar även i samband med bränder, som förra årets omfattande skogsbränder, översvämningar och eftersök. Det finns 40 bataljoner, bland annat 232 Insatskompaniet Arlanda.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_tack_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

brobygget_2024

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

connys_helsida
fritidsbanken_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna