Foto: Pressbild

Rikshem säljer av 438 lägenheter på Norrbacka

Rikshem Säljer Norrbacka 1:48 i Märsta till Stena Fastigheter: En Affär om 438 Lägenheter och 30 000 kvm Uthyrningsbar Area

Rikshem, en av Sveriges ledande fastighetsbolag, meddelade att de har avyttrat fastigheten Norrbacka 1:48 i Märsta, Sigtuna kommun, till Stena Fastigheter. Denna omfattande fastighetsaffär inkluderar 438 lägenheter och en imponerande total uthyrningsbar yta på cirka 30 000 kvadratmeter.

Under de senaste tio åren har Rikshem aktivt utvecklat Norrbacka-området genom att införliva nybyggda bostadsrätter och skapa ytterligare 60 hyreslägenheter inom befintliga byggnader. Ett projekt såsom omvandlingen av förråd till lägenheter, som nominerades till Årets bygge 2018, har bidragit till att forma området.

Anette Frumerie, VD för Rikshem, kommenterade försäljningen: ”Vi ser betydande utvecklingsmöjligheter i vår fastighetsportfölj och arbetar strategiskt med att kontinuerligt förbättra den genom investeringar i våra fastigheter. Försäljningen av Norrbacka- fastigheten ger oss möjligheten att prioritera investeringar i andra delar av vår portfölj. För närvarande har vi ungefär 20 procent av våra fastigheter i Storstockholm, och vi planerar att fortsätta att ha en betydande närvaro i denna region.”

Rikshem har varit ägare till Norrbacka 1:48 sedan 2012, och försäljningen har genomförts till bokfört värde. Överlåtelsen av fastigheten kommer att äga rum i oktober 2023.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening