Foto: Swedavia/Jonas Borg

Riksdagen går emot regeringen

Riksdagen gör sig redo att gå emot regeringen när det gäller att stänga Bromma och flytta trafiken till Arlanda.

centrum_artikel_host

I slutet av april gav regeringen besked om att man avsåg stänga Bromma, trafiken skulle flyttas till Arlanda och man skulle också utreda vad Arlanda behöver i förstärkt kapacitet för att hantera Brommas trafik.

Men Dagens Nyheter rapporterar att Trafikutskottet sagt nej och Riksdagen gör sig redo att rösta emot i en votering. Regeringen har således en majoritet emot sig. Ett utskottsinitiativ har lagts av M, KD och L. Den går ut på att Bromma ska fortsätta vara en modern flygplats. Ett beslut om framtiden ska tas på sikt när flyget återhämtat sig efter pandemin och det finns tillförlitliga prognoser för flygets utveckling. Regeringen uppmanas i förslaget också ta fram en plan för utveckling och utökning av Arlanda.

Infrastrukturminister Tomas Eneroth avser dock inte avvakta med att sätta igång en avveckling:
– Regeringen har tillsatt en utredning för att kunna avveckla Bromma och säkra kapaciteten på Arlanda. Utredningen är klar i augusti och jag utgår från att riksdagen har ett intresse av utredningens resultat, uppger Eneroth enligt DN.

Eneroth tror vidare att det vore bra att samla inrikesflyget på Arlanda vilket skulle ge bättre tillgänglighet för flyget från hela landet till Stockholm. Maria Stockhaus (M) uppmanar regeringen att dra tillbaka utredningen som initierats. Brommas framtid är inget beslut som Riksdagen formellt avgör utan det är upp till regeringen. Först mot slutet av året väntas det fattas formellt att Bromma tas bort ur förordningen som listar de tio viktigaste svenska flygplatserna.

connys_helsida
defacto_helsida
centrum_host_helsida
joes-helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

ica_helsida
slottsby_helsida
wenngarn_jul_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

pantamera_avc_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

storemore_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

wnngarn_jul_outsider
pantamera_out
storemore_out
swedol_outsider
joes_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
slottsby_outsider
ica_outsider
centrum_outsider_host
connys