vinter_pan
Richard Lindvall har medverkat i TV4 ett antal gångerFoto: Skärmdump/TV4

Richard vittnar i skandalen kring Statens fastighetsverk

Visselblåsaren Richard Lindvall som larmade om korruption på Statens fastighetsverk är huvudvittne i rättegången som startar nästa vecka.

centrum_artikel_host

Nästa vecka startar rättegången mot tre personer som åtalats för grov korruption kring Statens fastighetsverk i Rosersbergs slott bland annat. Richard Lindvall var den som larmade om oegentligheterna och han har sedan dess föreläst om visselblåsaren roll i samhället.

Utredningen gällande Statens fastighetsverk och de tre personerna har pågått i tre år och bygger på Lindvalls uppgifter. Richard ska vittna 16:e oktober som sista person. Richar föreläser tillsammans med den person som larmade om läkaren Paolo Maccharani vid Karolinska. Syfett är att försöka förstå svenska befolkningen hur de 471 myndigheterna som finns i landet bedriver verksamhet som kan liknas med att de drivs som om det vore deras egna företag med mer eller mindre total avsaknad av extern kontroll.

nrh_sigtuna

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

defacto_helsida
oppethus_dec
connys_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

vinter_helsida
ica_helsida
storemore_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

joes-helsida
slottsby_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
slottsby_outsider
storemore_out
nrh
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
joes_outsider
connys
oppethus_out
vinter_outsider
swedol_outsider