centrum_panorama_hostshopping
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Revanschlystet Skånela besegrade tabelltvåan

Ett revanschlystet Skånela svarade för en magnifik insats mot tvåan Karlskrona och vann med fem bollar: - Idag ville Skånelas herrar spela handboll och inte dataspel, sa Jimmy Karlsson, tränare.

centrum_artikel_host

I helgen föll Skånela mot Torslanda och Jimmy Karlsson skrädde inte med orden. När Karlskrona kom på besök var det bara vinst i sikte trots att motståndaren är tvåa i tabellen. Det var ledning från start till mål, 4-5 bollar konstant i första. I andra behöll man avståndet trots att Karlskrona gjorde desperata försök att komma närmare.
– Vi står bra bakåt, trots att det var krampaktigt när de börja pumpa på och punkta bort, konstaterar Jimmy Karlsson.

Karlssons förklaring till segern var att handboll handlar mycket om vilja vilket hans lag hade i denna match:
– Man måste vilja, kriga och fokus. Allt som inte fanns sist finns nu. Idag ville vi ta en smäll för polaren, vi var fokuserade, Lucao fick tag i bollen… det var nice.

Någon särskild spelare att lyfta fram menade han på fanns inte. Många gjorde bra saker.
– Vi kan lyfta många. Lucao i målet, Friström, Nyberg, Ladans energi, Pewiks skytte. Segern kunde kanske vara större men man ska inte vara kräsen. Vi har en 02:a som spelade, Emilio (Lahdo, reds anm) som inte ens var med i A-laget när säsongen startade, det är roligt att se.

Målen
Ladan 7, Pewik 6, Nyberg 5, Östling 5, Näslund 2, Friström 2, Dahlkvist, Rahali, Lennernäs

connys_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Ännu en helg är här! Det finns gott om spännande matcher att kika på runt om i kommunen

nrh_sigtuna
karnkraft_m_topp
pantamera_avc_helsida
division 3

MIK:s förlustfria svit bröts på Midgårdsvallen

Fotboll Märsta IK noterade första förlusten sedan premiären mot GUSK i en spännande match på Midgårdsvallen. Efter en stark segerrad på fem matcher kämpade Märsta IK mot GUSK, men GUSK lyckades ta hem segern med 3-1.

joes-helsida

William Karlsson har blivit pappa

Ishockey Märstasonen och Vegasstjärnan William Karlsson hann med att bli pappa och sen besegra världens bästa hockeyspelare Connor McDavid i den femte matchen i kvartsfinalen i Stanley Cup: - Det var onekligen 24 unika timmar och den här segern får väl ses som en ”cherry on the top”, sa Karlsson till Aftonbladet.

seniordag_helsida
division 4

Storförlust för RIK efter miserabel andra halvlek

Fotboll Roserbergs IK fortsätter att ha det tufft i Division 4 Uppland och befäster sin position som jumbo i tabellen efter ännu en förlust. Under fredagskvällen mötte de Håbo FF på Råbergsvallen, och det var Håbo som tog hem segern med en överlägsen 4-0 vinst. För Rosersberg var det den fjärde raka förlusten och laget har nu bara mäktat med att göra ett enda mål under sina fyra senaste matcher.

mp_helsida

Oavgjort för Märsta IK mot bottenlaget

Fotboll Märsta IK ställdes mot Västerås IK i en spännande match i Division 3 Norra Svealand. Märsta kom in i matchen med en imponerande svit av fyra raka matcher utan förlust och hoppades på att fortsätta sin fina form. Västerås IK å andra sidan befann sig i den nedre delen av tabellen inför mötet.

centrum_host_helsida

Olivia Jansson imponerar på judotävlingar

Fotboll Olivia Jansson, en framstående medlem av Knivsta Judoklubb, har gjort enastående prestationer på senaste judotävlingarna. Med flera framstående placeringar och medaljer visar Olivia på sin imponerande talang och dedikation inom sporten.

Klubbmästerskap hos SBRF

Ridning 17 ekipage tävlade i tre klasser vid klubbmästerskapet i hoppning 2023 som hölls hos Sigtunabygdens ryttarförening under helgen. Deltagarna bedömdes utifrån deras stil och teknik under hoppningen.

defacto_helsida
ica_helsida
EXTRA

Skånela till final i USM

Handboll Skånela IF F14 har nått final som spelas på söndag mot Lödde Vikings: - Vi är ett lag som aldrig ger upp, även när det går dåligt så håller vi humöret uppe, sa Sophia Bäckman, spelare, till Handbollskanalen efter matchen

Dubbla segrar för bygdens lag

Fotboll I helgen spelades flera spännande fotbollsmatcher runt om i Uppland, men det var två bygdens lag som stack ut genom att vinna båda sina matcher. Sigtuna IF och Wigör inledde helgen med segrar på Ansgarsvallen respektive Odensala IP.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
seniordag_outsider
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_outsider
pantamera_out
connys
centrum_outsider_host
swedol_outsider
ica_outsider