centrum_panorama_hostshopping
Foto: Magnus Granhagen

Revansch för Skånela i omstarten

Skånela fick revansch för nederlaget före jul mot RP Linköping då man på lördagen vann returen med 22-21: - Vi gör en bättre match än vad resultatet visar, säger Jesper Östlund, assisterande tränare.

centrum_artikel_host

Lagen följdes åt i början av matchen men efter 10-12 minuter var det Skånela i ledning med 3-4 mål. RP kom dock ikapp till 11-11 innan paus. I andra hade Skånela läget under kontroll, ledningen var fyra mål med åtta minuter kvar. RP putsade till siffrorna och 21-22 kom med tre sekunder kvar att spela.
– De kom ikapp till ett mål med fem minuter kvar, vi tar timeout och gör sedan två direkt efter det och dödar matchen, berättar Jesper Östlund, assisterande tränare.

Östlund var på det stora hela nöjd med matchen då man inte hade så mycket svackor även om det offensiva spelet inte var fläckfritt:
– Deras målvakt var bra och har hög räddningsprocent, fortsätter Östlund.

Bra i defensiven
Trots att RP:s målvakt lyckades rädda många bollar så höll Skånela hemmalaget i schakt offensivt:
– Dem fick inte de enkla målen utan vi gjorde det bra i hemspring och försvar. Vi gör en bättre match än resultat, med skärpa så gör vi 30 mål kanske, konstaterar Östlund.

Alexander Holmberg stod hela matchen och var nära att bli utbytt efter en kvart i andra då han hade en svacka, men lagledningen höll fast vid honom och på slutet blir Holmberg även vinstmakare. Östlund är nöjd med återstarten, laget var i träning direkt efter nyår och man har fått tillbaka Robert Jurell efter tre månaders skada.
– Vi har tränat bra och det har slagit väl ut, det blev inte så mycket ledighet.

Målen
Rahali 6, Olsson 5, Filén 3, Byström 2, Ladan 2, Hedvall 1, Nielsen 1, Nilsson 1, Söderman 1

Lyckat SM för Märsta BMX

Cykel Den 6 juli deltog nio cyklister från Märsta BMX i Svenska Mästerskapen i Ängelholm, en tävling präglad av sol, regn och imponerande prestationer.

centrum_host_helsida
connys_helsida
brobygget_2024

SMACK-cyklist till Paralympics

Cykel Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
connys
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
klara_outsider
pantamera_out