eu_valet_panorama
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Restriktioner hävs på gym, bad och handel

Lokala restriktioner för antalet personer på bland annat gym, badhus och i handeln hävs från 15 juli.

centrum_artikel_host

Restriktioner som rådit sedan i höstas om antal personer på gym, badhus och i handel upphävs på torsdag. Men fortfarande ska allmänhet vara försiktig, hålla avstånd och provta sig vid förkylningssymtom.
– Det är positivt att vi kan lätta på restriktionerna ännu mer, men umgås gärna utomhus så mycket som möjligt i sommar och tänk på att fortsätta hålla avstånd till andra och att undvika trängsel, säger Anders Tegnell, statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten.

Kommunens möjlighet att utfärdat tillträdesförbud till badplatser och parker med anledning av trängsel tas också bort. Platsbegränsning på tåg och bussar tas också bort, likaså krav på frisörsalonger att begränsa antal kunder till visst antal kvadratmeter per person.

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

seniormassa_pan

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nationaldag_outsider
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
mp_eu_outsider
seniormassa_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys