eu_valet_panorama

Restriktioner förlängs månaden ut

Restriktionerna för barn och ungdomar förlängs i kommunen till sista maj vilket innebär att bara planer utomhus får användas och matcherna ska vara lokala.

centrum_artikel_host

Förra veckan startade Stockholm med matcher för barn och unga. Sigtuna kommuns föreningar som i många sporter hör till Uppland men förhåller sig till Region Stockholm fick möjlighet att möta lag från länet samtidigt som Uppland stoppade allt spel till tidigast 22:a maj.

Nu förlänger Sigtuna kommun restriktoner om uteidrott i kommunens lokaler och planer. Kommunen har öppnat upp för bokningar gällande match eller tävling för personer födda 2002 eller senare under förutsättning att samtliga som deltar är födda 2002 eller senare, tävlingen ska vara lokal, man får bara arrangera ett tillfälle per vecka samt att omklädningsrummen ska vara stängda.

Sigtuna kommun poängterar att föreningslivet måste följa rekommendationer för att minska smittspridning.
– Det är anmärkningsvärt och beklagligt att detta sker. Alla fall av misskötsel – avsiktlig eller oavsiktlig – hanteras av förvaltningen. Det är av största vikt att vi alla förhåller oss till de beslut som är antagna. Alla beslut och alltid, skriver Sigtuna kommuns Kultur- och fritidsförvaltning.

Föreningar som missköter sig riskerar att bli av med bokade tider och man kan ha förverkat sin rätt att bedriva verksamhet på aktuell plan. Innan man fattar ett beslut om att stoppa föreningar så ska berörd förening ha gett möjlighet att rätta till felet. Om felbeteendet kvarstår så kommer man stängas av.

sigtunakampen_helsida
mp_helsida_eu
division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

eldsjal2024_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

Sigtunakampen är tillbaka

Sport Efter en paus på 25 år återvände Sigtunakampen till Prästängshallen den 4:e maj, arrangerad av Sigtuna Budoklubb. Trots sin långa frånvaro visade tävlingen sig vara en imponerande återkomst, med 163 deltagare från 23 judoklubbar över hela landet.

centrum_host_helsida
division 6

Målrikt och intensivt möte mellan SIF-Rimbo

Fotboll En intensiv fotbollsmatch mellan Sigtuna IF-Rimbo visade sig vara en händelserik tillställning med många kort och några utvisningar. Matchen, som spelades över 90 minuter, bjöd på flera mål och en del dramatik på planen.

connys_helsida

Imponerande insatser på internationell tävling

Fotboll President's Cup, en av världens största tävlingar som varje år hålls i olika länder, har dragit igång med full kraft. Kim Taekwondo har varit på plats sedan i torsdags och tävlingen avslutas under söndagen.

pantamera_avc_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Fotbollsfansen i Sigtuna kommun förbereder sig för en helg fylld med spänning och action när flera matcher är planerade på lokala planer. Här är en sammanfattning av de kommande matcherna:

RA19 slutade åtta på JSM

Innebandy Rosersberg Arlanda IBK's herrjuniorlag, RA19, visade prov på imponerande spel under helgens Junior-SM (JSM) och tog hem en hedrande 8:e plats i Sverige.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Redan på fredagskvällen var två av bygdens lag igång. Märsta IK spelade 1-1 mot Roslagsbro och Sigtuna IF vann borta i Uppsala mot Gränby.

division 3

Oavgjort för Märsta IK i Upplandsderbyt

Fotboll En spännande match utspelades på Midgårdsvallen i Märsta när Märsta IK mötte Roslagsbro i Division 3 Norra Svealand. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter en intensiv kamp på planen.

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

Rosenberg vann Serbia Open

Sport I helgen deltog Kim Taekwondo i den prestigefyllda Världsrankingtävlingen Serbia Open i Belgrad med tre tävlande i spetsen. Två av dem tävlar fortfarande för att säkra en plats i landslaget inför det kommande EM i Albanien.

helgens matcher

Nu är serierna igång

Fotboll Bygdens lag har inlett seriespelet. De regionala serierna förra veckan och de lokala nu i helgen. Redan på fredagskvällen vann Sigtuna IF på Prästängarna mot Frösunda med 6-2!

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
sigtunakampen_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
connys