eu_valet_panorama
OBS! Arkivbild och inte från denna sommar. Foto: Magasinet

Restauranger och caféer förebygger trängsel

Kommunens krogar uppges sköta sig när det gäller att förebygga trängsel.

centrum_artikel_host

De flesta av kommunens restauranger sköter sig och följer regler och direktiv från Folkhälsomyndigheten för att minska smittspridning av covid-19. Kommunens inspektörer har gjort kontroller varje vecka och bara ett fåtal har fått anmärkningar enligt Sigtuna kommun. Kommunen har mandat att stänga krogar om det skulle vara nödvändigt sedan 1:a juli. Andra åtgärder är att begränsa öppettider eller stänga delar av serveringar.
– Det ser överlag väldigt bra ut när vi är ute på våra inspektioner, både krögare och invånare har tagit till sig informationen om hur trängsel ska undvikas på serveringsställena, så vi har inte haft några större anmärkningar på senaste tiden, säger Elin Wettervik, miljö- och hälsoskyddsinspektör i Sigtuna kommun.

Lagen omfattar caféer, restauranger och cateringverksamhet med serveringar. Den som driver verksamheten är ansvarig för att utforma lokaler och serveringar så att trängsel undviks och att gästerna kan hålla avstånd till varandra.
– Men ansvaret att hålla avstånd ligger även på gästerna, inte enbart på krögarna, poängterar Elin Wettervik.

connys_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

bygdensdag_helsida
seniormassa_pan

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
bygdensdag_outsider
nationaldag_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
seniormassa_outsider
nrh_sigtuna