OBS! Arkivbild och inte från denna sommar. Foto: Magasinet

Restauranger och caféer förebygger trängsel

Kommunens krogar uppges sköta sig när det gäller att förebygga trängsel.

centrum_artikel_host

De flesta av kommunens restauranger sköter sig och följer regler och direktiv från Folkhälsomyndigheten för att minska smittspridning av covid-19. Kommunens inspektörer har gjort kontroller varje vecka och bara ett fåtal har fått anmärkningar enligt Sigtuna kommun. Kommunen har mandat att stänga krogar om det skulle vara nödvändigt sedan 1:a juli. Andra åtgärder är att begränsa öppettider eller stänga delar av serveringar.
– Det ser överlag väldigt bra ut när vi är ute på våra inspektioner, både krögare och invånare har tagit till sig informationen om hur trängsel ska undvikas på serveringsställena, så vi har inte haft några större anmärkningar på senaste tiden, säger Elin Wettervik, miljö- och hälsoskyddsinspektör i Sigtuna kommun.

Lagen omfattar caféer, restauranger och cateringverksamhet med serveringar. Den som driver verksamheten är ansvarig för att utforma lokaler och serveringar så att trängsel undviks och att gästerna kan hålla avstånd till varandra.
– Men ansvaret att hålla avstånd ligger även på gästerna, inte enbart på krögarna, poängterar Elin Wettervik.

joes-helsida
storemore_helsida
defacto_helsida
slottsby_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

pantamera_avc_helsida
ica_helsida
wenngarn_jul_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

centrum_host_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

connys_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
ica_outsider
wnngarn_jul_outsider
nrh_sigtuna
joes_outsider
storemore_out
slottsby_outsider