centrum_panorama_hostshopping
Foto: Sigtuna kommun/White arkitekter

Restaurang på hamnplan pausas

Planerna för en restaurang på Hamnplan pausas tillfälligt efter beslut i samhällsbyggnadskontoret: - Vi tycker fortfarande att en restaurang på Hamnplan vore det bästa, men kostnaderna för detta har dragit iväg rejält på grund av omvärldsfaktorer som vi ju alla känner till. Vi stoppar inte projektet men har valt att pausa det, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst.

centrum_artikel_host

Anbudsgivare för Hamnplanen fick under fredagen reda på att det inte blir någon restaurang på hamnplan. Bakgrunden är att man tror på en helt annan kostnad för att uppföra restaurangen än vad tidigare planerats. Därmed ser förutsättningarna annorlunda ut och man kommer därför att avbryta anbudstävlingen.
– Hamnplan, som tidigare var en ganska ogästvänlig och mörk plats, är nu en välkomnande entré från vattnet till Sigtuna stad. Att dessutom kunna erbjuda mat på en trevlig restaurang på den här nya mötesplatsen skulle gynna såväl utbudet som bilden av Sigtuna stad. Det är också något som efterfrågats av invånare i den medborgardialog som vi haft. Nu ska vi se över hur vi ska gå vidare och vilka möjligheter som finns utifrån de omständigheter som råder, säger Olov Holst.

Hamnplanen har utsatts för hård kritik i Sigtuna av ett antal personer som skrivit insändare, protestlistor och liknande. Nu står det skrivet i stjärnorna när Hamnplanen kan få sin restaurang till slut.

Läs mer: Hamnplan ska bli mer välkomnande

Läs mer: Hjälpa eller stjälpa

centrum_host_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
fritidsbanken_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
brobygget_outsider
klara_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider