vinter_pan
Foto: Sigtuna kommun/White arkitekter

Restaurang på hamnplan pausas

Planerna för en restaurang på Hamnplan pausas tillfälligt efter beslut i samhällsbyggnadskontoret: - Vi tycker fortfarande att en restaurang på Hamnplan vore det bästa, men kostnaderna för detta har dragit iväg rejält på grund av omvärldsfaktorer som vi ju alla känner till. Vi stoppar inte projektet men har valt att pausa det, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst.

centrum_artikel_host

Anbudsgivare för Hamnplanen fick under fredagen reda på att det inte blir någon restaurang på hamnplan. Bakgrunden är att man tror på en helt annan kostnad för att uppföra restaurangen än vad tidigare planerats. Därmed ser förutsättningarna annorlunda ut och man kommer därför att avbryta anbudstävlingen.
– Hamnplan, som tidigare var en ganska ogästvänlig och mörk plats, är nu en välkomnande entré från vattnet till Sigtuna stad. Att dessutom kunna erbjuda mat på en trevlig restaurang på den här nya mötesplatsen skulle gynna såväl utbudet som bilden av Sigtuna stad. Det är också något som efterfrågats av invånare i den medborgardialog som vi haft. Nu ska vi se över hur vi ska gå vidare och vilka möjligheter som finns utifrån de omständigheter som råder, säger Olov Holst.

Hamnplanen har utsatts för hård kritik i Sigtuna av ett antal personer som skrivit insändare, protestlistor och liknande. Nu står det skrivet i stjärnorna när Hamnplanen kan få sin restaurang till slut.

Läs mer: Hamnplan ska bli mer välkomnande

Läs mer: Hjälpa eller stjälpa

storemore_helsida
pantamera_avc_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

connys_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

defacto_helsida
joes-helsida
wenngarn_jul_helsida
vinter_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

slottsby_helsida
ica_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
storemore_out
ica_outsider
joes_outsider
connys
slottsby_outsider
wnngarn_jul_outsider
centrum_outsider_host
vinter_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
swedol_outsider