eldsjal2024_pan
Foto: Swedavia

Resenärerna ökade med över hundra procent

För fjärde månaden i följd var det nära två miljoner resenärer på Arlanda och för första gången sen pandemin är nu fyra av fem resenärer tillbaka.

centrum_artikel_host

Swedavia konstaterar i ett pressmeddelande att 4 av 5 resenärer är tillbaka på Arlanda. 1 871 000 reste via flygplatsen vilket är fjärde månaden i följd med nära två miljoner resenärer. Utrikesresandet uppgick till 1,5 miljoner och inrikes till 318 000. Jämfört med förra året ökade resenärerna med 111 procent. Det är 20 procent under 2019-års nivå.
– Efter en reseintensiv sommar kan vi glädjande konstatera att efterfrågan på både inrikes- och utrikesresor är fortsatt stark i september. Behovet av att resa, både för att träffa vänner och familj men också i jobbet, är stort efter flera år med pandemin. Detta trots en tilltagande konjunkturoro och en osäker omvärld, kommenterar Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

aldreomsorg_helsida
spedition_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

connys_helsida

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

eldsjal2024_helsida

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
storemore_helsida

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

spedition_outsider
connys
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
outsider_aldreomsorg
storemore_out
pantamera_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider