centrum_panorama_hostshopping

Resenärer vill se fler biljettkontroller för att stoppa plankandet

En undersökning visar att de flesta tycker att fuskåkande i kollektivtrafiken är irriterande och vill ha fler biljettkontroller för att stoppa det.

centrum_artikel_host

Många tycker också att det är viktigt att betala för att ha en bra kollektivtrafik och är beredda att betala mer för det. Stefan Johansson från Transdev Sverige säger att det kan behövas politiskt stöd för att höja skatter eller avgifter för kollektivtrafiken för att göra det möjligt. Fuskåkande kostar mycket pengar varje år och gör resenärer som betalar för sig oroliga och irriterade. Undersökningen visar att personer i Stockholm fuskar mest, medan de i Västra Götalandsregionen kommer näst.

Många i undersökningen tycker att fler biljettkontroller behövs för att stoppa fuskåkande. Transdev Sverige gör ofta undersökningar för att se hur människors åsikter om kollektivtrafiken förändras. Den senaste undersökningen gjordes i januari 2024 med 1000 personer från olika åldrar, kön och regioner i Sverige. Nyligen meddelade SL att man höjer kontrollavgiften vid fuskåkande till 1850 kronor.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
sigtunakampen_helsida
centrum_host_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
sigtunakampen_outsider
eu_valet_outsider
connys
pantamera_out
mp_eu_outsider