nationaldagen_pan
Ankomsthallen ArlandaFoto: Swedavia/Daniel Asplund

Resenärer från Kina måste visa negativt test

Resenärer från Kina kommer från och med lördag 7/1 behöva visa upp negativ covid-19-test i samband med inresa till Sverige.

centrum_artikel_host

Arlanda som har dagliga rutter till och från Kina kommer nu att behöva kontrollera resenärer som ankommer med anledning av smittspridningen i Kina. Resenärer som landar på Arlanda måste från 7/1 behöva visa upp ett negativt covid-19-test vid inresa för samtliga över 12 år.
– Det här ska ses som en möjlig smittskyddsåtgärd mot bakgrund av att vi för närvarande inte har så mycket information om det epidemiologiska läget i Kina. Det gäller inte minst om det cirkulerar andra virusvarianter där än de som finns i övriga världen, säger Sara Byfors, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten.

Enligt FHM är smittspridningen just nu hög i Sverige och ökningen av resenärer väntas inte påverka smittspridningen i någon större utsträckning. Men med negativt provsvar kan man fördröja en eventuell introduktion av nya virusvarianter och i förlängningen minska belastningen på hälso- och sjukvården. Den som är sjuk just nu rekommenderas at stanna hemma och undvika kontakt med andra tills man är frisk.

seniormassa_pan
mp_helsida_eu
connys_helsida
centrum_host_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
mp_eu_outsider
seniormassa_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
nationaldag_outsider
pantamera_out