kommun_skoterska
Foto: Jamshid Jamshidi

Resenär försökte föra ut pengar via Arlanda – Kronofogden fick tillkallas

Under en säkerhetskontroll på Stockholm Arlanda flygplats har en individ blivit föremål för en utmätning av en betydande summa pengar.

centrum_artikel_host

Polisen ingrep på begäran av Kronofogden efter att ha upptäckt att personen hade omfattande skulder hos myndigheten. Denna händelse markerar en implementering av nya regler om utmätning som trädde i kraft i augusti 2022 och ger Kronofogden möjlighet att genomföra distansbeslag i samarbete med polisen.

Enligt tidigare förfarande var Kronofogden endast befogen att genomföra distansbeslag med polisens medverkan när konkreta brottsmisstankar fanns. Syftet med lagändringen var att försvåra för den organiserade brottsligheten genom att ge Kronofogden ett bredare handlingsutrymme att agera vid utmätningssituationer som involverade stora pengabelopp.

I det aktuella fallet upptäckte säkerhetspersonalen på Arlanda flygplats att en person bar med sig en betydande mängd kontanter under en rutinkontroll. Eftersom personen hade obetalda skulder hos Kronofogden, initierade myndigheten en utmätningsprocess för att återhämta beloppet.

Kronofogden anlitade polisen för att bistå vid genomförandet av utmätningen. Genom samarbetet med polisen kunde utmätningen ske på plats på Arlanda, vilket visar på den nya lagens flexibilitet och förenklade process. Tidigare krävdes starka misstankar om brottslig verksamhet för att polisen skulle kunna ingripa i utmätningsärenden.

De nya reglerna om utmätning syftar till att minska den organiserade brottslighetens möjligheter att undvika rättvisan genom att dölja eller flytta pengar. Genom att involvera polisen i utmätningsprocessen på ett tidigare stadium kan Kronofogden effektivare gripa in och säkerställa att utmätningarna genomförs korrekt och rättvist.

Detta fall på Arlanda flygplats fungerar som en påminnelse om att ingen kan undgå sina ekonomiska åtaganden. Lagändringen från augusti 2022 ger Kronofogden större verktyg för att hantera personer med obetalda skulder och stärker samtidigt deras samarbete med polisen. Det förväntas att dessa åtgärder kommer att fortsätta underlätta för myndigheterna att bekämpa den organiserade brottsligheten och upprätthålla en sund ekonomisk miljö för alla medborgare.

Denna text genererades med en textrobot

mp_ute_helsida
ica_helsida
connys_helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

pantamera_avc_helsida

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

nrh_sigtuna
defacto_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

adhd_kommun
centrum_host_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

joes-helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys
kommun_skoterska_outsider
ica_outsider
swedol_outsider
kommun_adhd_outsider
pantamera_out
mp_ute_outsider
nrh
joes_outsider