eldsjal2024_pan

Renovering av Stora Gatan startar i mars

Arbetet med att förnya Stora Gatan i Sigtuna tar sin början den 4 mars och väntas pågå i två år. Handlare på gatan befarar inkomstbortfall. Vilket kommunen ska kompensera för.

centrum_artikel_host

Den ikoniska gatans asfaltbeläggning ska bytas ut mot gatsten, vilket är en del av en omfattande förnyelseplan. Trots att den nya gatstenen förväntas harmonisera bättre med den historiska trähusbebyggelsen innebär projektet en utmaning för de lokala handlarna.

Stora gatan är inte bara en central handelsplats utan även en turistattraktion som lockar besökare från när och fjärran. Men den nuvarande asfaltsbeläggningen har nått slutet av sin tekniska livslängd och måste ersättas.

Enligt planen kommer arbetet att pågå ända till 2026, med start i mars. Trots försäkringar om att undvika störningar under högsäsongen, som sommaren och julmarknaden, är handlarna oroade för de kommande årens påverkan, rapporterar SVT Stockholm.

Johan Sellgren, en lokal frisör, uttrycker sin oro och förutspår att spontanhandeln kan minska under byggperioden. Han förklarar att två år av byggande kan innebära att turistbussar och besökare undviker området, vilket kan påverka de små butikernas intäkter.

Trots utmaningarna ser kommunen projektet som en investering i framtiden. Projektledaren Christine Snäll Åkerblom betonar att även om kostnaden för gatstenen är hög initialt, förväntas den hålla i flera hundra år och därmed kunna vara en långsiktig och kostnadseffektiv lösning på lång sikt.

centrum_host_helsida
connys_helsida
eldsjal2024_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

pantamera_avc_helsida
steningekompani_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

spedition_helsida
storemore_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
storemore_out
pantamera_out
eldsjal2024_out
spedition_outsider
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider
connys