vinter_pan

Rekordsiffror för märsta.nu: Bästa sommarmånaderna någonsin

Sommarmånaderna juni-augusti har varit de bästa någonsin för märsta.nu med över 200 000 unika besökare och nästan 1 miljon totala besök: - Vi är oerhört glada att både nya och gamla läsare surfar in på sidan även under sommaren, kommenterar Daniel Iskandar, chefredaktör och ansvarig utgivare.

centrum_artikel_host

Sommaren är idag officiellt över när vi gått in i september. Juni, juli och augusti är till ända. För märsta.nu blev det bästa sommaren någonsin. 203 000 användare och 985 000 besök/sessioner räknades in. Det är 25 procent mer än förra året och sedan 2015 har trafiken mer än fördubblats till märsta.nu.

Av tretton veckor under juni-augusti var det åtta av dessa över 25 000 användare och den ”sämsta” veckan hade märsta.nu 21500 användare:
– Vi vet sedan tidigare att sommaren är bra månader, vi har traditionellt alltid haft bra siffror under sommaren och tar varken sommarlov eller slutar uppdatera sidan, utan det är business as usual, säger Daniel Iskandar, chefredaktör och ansvarig utgivare.

Av besökssiffrorna framgår att den mobila trafiken ökar ännu mer, 3 av 4 besök på sidan sker nu från enmoiltelefon, bara 15 procent från en dator och knappt 9 från en padda. Sedan förra året har den mobila trafiken gått upp med 38 procent medan dator och padda minskar med 3,3 respektive 1.28 procent. För två år sedan var den mobila trafiken 66 procent, trafiken från dator 23 procent och 11 procent från en padda.
– Vi har helt klart sett att trafiken förflyttar sig från dator till telefoner, därför tog vi även beslut förra året att lansera vår enklare mobilsajt, alla har i praktiken tillgång till en smarttelefon och med den kan vem som helst, när som helst läsa vad som händer i Sigtuna kommun, analyserar Daniel Iskandar, chefredaktör och ansvarig utgivare för märsta.nu

ica_helsida
nrh_sigtuna

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

connys_helsida
storemore_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

slottsby_helsida
pantamera_avc_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

vinter_helsida
defacto_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

joes-helsida
oppethus_dec

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
storemore_out
nrh
vinter_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
oppethus_out
slottsby_outsider
joes_outsider
connys
ridskola_2020_outsider