Foto: Street view/Google

Rekordmånga villaaffärer och minskad försäljning av bostadsrätter i Sigtuna

Trots det ekonomiska läget såldes rekordmånga villor den senaste tremånadersperioden. Dock minskade antalet försäljningar av bostadsrätter.

Under perioden mellan december och februari såldes inte mindre än 64 villor i Sigtuna kommun, enligt statistik från Svensk Mäklarstatistik analyserad av Newsworthy. Denna siffra sticker ut jämfört med aktiviteten på bostadsmarknaden det senaste året och det historiska genomsnittet för samma period.

Det observerades en ökning på 20 villaförsäljningar jämfört med det senaste årets genomsnitt. Detta skedde trots att den historiska trenden indikerat en lugnare period för bostadsförsäljningar mellan december och februari.

De sålda villorna hade i genomsnitt ett pris på 5,1 miljoner kronor, vilket innebär en betydande ökning jämfört med föregående år. Året innan, under samma period, noterades 32 försäljningar.

Samtidigt minskade försäljningen av bostadsrätter i Sigtuna kommun under samma period. Endast 84 bostadsrätter såldes, vilket är den lägsta siffran sedan 2014. Denna minskning av bostadsrättsförsäljningar motsvarar en bredare trend i Stockholms län där priserna på bostadsrätter har sjunkit med 2 procent.

Medelpriset för sålda bostadsrätter i Sigtuna kommun låg på cirka 2,0 miljoner kronor, vilket är i linje med tidigare tre månader men betydligt lägre än föregående års siffror.

Därför inleds rekordtidig hyresförhandling

Bostad märsta.nu kunde tidigare i veckan rapportera om att privata hyresvärdar i kommunen startat hyresförhandlingar redan nu och dessutom yrkat höjning med över 14 procent. Nu bemöter Fastighetsägarna kritiken från Hyresgästföreningen

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening