eldsjal2024_pan
Foto: Pressbild

Rekordmånga varsel

Rekordmånga i länet har varslats enligt siffror från Arbetsförmedlingen: - Vi har aldrig tidigare sett så höga varseltal under en månad. Den senaste veckan har antalet personer berörda av varsel fördubblats. Vi ser nu också en spridning till transport och handel, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

centrum_artikel_host

Drygt 20500 personer i hela länet har varslats enligt Arbetsförmedlingen, att jämföra med februari då det var 1528 personer. Varslen leder per automatik inte till uppsägningar utan det är möjligt att regeringen genom sina insatser till företagen kan rädda några av jobben. Det finns inga siffror på kommunnivå förrän om tidigast om en dryg vecka.
– Vi följer utvecklingen noga. Regeringens åtgärder förväntas ha en dämpande effekt på hur många som blir uppsagda. Men det som framför allt avgör hur mycket arbetslösheten ökar är hur långvarig krisen blir, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

Enligt Arbetsförmedlingen så finns det fortfarande efterfrågan på arbetskraft, exempelvis ett stort behov inom vård och omsorg samt gröna näringar enligt Sundén.

mp_helsida_eu
storemore_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
pantamera_out
mp_eu_outsider
connys
eldsjal2024_out
storemore_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider