centrum_panorama_hostshopping
Österby Gård utsågs till Årets hållbarhetsföretag förra åretFoto: Näringslivsgalan

Rekordmånga nomineringar till Näringslivsgalan i Scandinavian XPO

Näringslivsgalan 2024 närmar sig med stormsteg och förväntningarna är höga inför evenemanget som hålls den 19:e april i Scandinavian XPO.

centrum_artikel_host

Under måndagen avslöjades nomineringarna till två av de mest eftertraktade kategorierna: Årets Unga företagare och Årets Hållbarhetsföretag. Enligt arrangörerna har årets nomineringsprocess slagit rekord och det har varit en utmaning att välja ut finalisterna.

För kategorin Årets Unga företagare har tre lovande företagare kämpat sig fram till toppen av listan. Bland de nominerade återfinns Eric Karlsson från Jonssons Glasmästeri, Felix, Sofie och Fabian Schollin från Tre Stekare, samt Kim Meyer och Atle Nilsson från Sigtuna Gelato. Deras engagemang och framgångsrika affärsverksamhet har inte gått obemärkt förbi och de har imponerat med sin ungdomliga entusiasm och innovativa affärsidéer.

I kategorin Årets Hållbarhetsföretag har också tre företag gjort sig förtjänta av en nominering. Bland de utvalda återfinns Laserpro, Hotell Kristina och Sigtunahöjden – Hotell & Konferens. Deras bidrag till en mer hållbar och miljövänlig affärsverksamhet har uppmärksammats och de har visat vägen för andra företag att följa efter.

eldsjal2024_helsida

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

centrum_host_helsida
connys_helsida
bygdensdag_helsida

Klart med övertagande av fastigheter från Rikshem

Näringsliv Kommunfullmäktige i Sigtuna har fattat beslutet att godkänna kommunens förvärv av 14 samhällsfastigheter från Rikshem. Dessa fastigheter, som inkluderar LSS-boenden, förskolor, skolor och ett äldreboende, kommer att övergå till kommunens ägo.

mp_helsida_eu

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
bygdensdag_outsider
centrum_outsider_host
connys
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna