kommun_skoterska
Foto: MMS-Bild/Arkiv

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

centrum_artikel_host

Enligt siffror från Brå som Newsworthy sammanställt, har 42 butiksstölder och snatterier anmälts i Sigtuna kommun under april 2023, vilket utgör en betydande ökning jämfört med tidigare år. För att hitta en månad med en liknande mängd anmälningar måste man gå tillbaka över tio år i tiden.

Statistiken visar också på en oroande trend över det senaste året, där antalet anmälda butiksstölder och snatterier har ökat med hela 125 procent jämfört med samma period föregående år. Detta indikerar att problemet inte bara är en tillfällig händelse utan något som kräver uppmärksamhet och åtgärder på både lokal och nationell nivå.

De exakta orsakerna bakom denna ökning är ännu inte klarlagda, men flera faktorer kan bidra till den negativa trenden. En ekonomisk osäkerhet till följd av pandemin, ökad arbetslöshet och kanske till och med en förändrad attityd gentemot stöld kan vara några av de möjliga förklaringarna. Det är också viktigt att notera att dessa brott inte bara påverkar företagen ekonomiskt utan också kan leda till ökad otrygghet och minskat förtroende hos lokalbefolkningen.

Denna text genererades med en textrobot

EXTRA

Skatten ökar och SL-kortet blir dyrare

Politik Region Stockholm meddelade på onsdagen sin budget för det kommande året, och den innebär en kärv verklighet för länets invånare. SL-kortet blir 50 kronor dyrare, och skatten höjs med 30 öre per intjänad hundralapp.

centrum_host_helsida
joes-helsida
adhd_kommun
pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

ica_helsida

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

defacto_helsida

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

mp_ute_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

connys_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
ica_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
kommun_adhd_outsider
connys
kommun_skoterska_outsider
nrh
joes_outsider
pantamera_out
mp_ute_outsider