eldsjal2024_pan
Foto: MMS-Bild/Arkiv

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

centrum_artikel_host

Enligt siffror från Brå som Newsworthy sammanställt, har 42 butiksstölder och snatterier anmälts i Sigtuna kommun under april 2023, vilket utgör en betydande ökning jämfört med tidigare år. För att hitta en månad med en liknande mängd anmälningar måste man gå tillbaka över tio år i tiden.

Statistiken visar också på en oroande trend över det senaste året, där antalet anmälda butiksstölder och snatterier har ökat med hela 125 procent jämfört med samma period föregående år. Detta indikerar att problemet inte bara är en tillfällig händelse utan något som kräver uppmärksamhet och åtgärder på både lokal och nationell nivå.

De exakta orsakerna bakom denna ökning är ännu inte klarlagda, men flera faktorer kan bidra till den negativa trenden. En ekonomisk osäkerhet till följd av pandemin, ökad arbetslöshet och kanske till och med en förändrad attityd gentemot stöld kan vara några av de möjliga förklaringarna. Det är också viktigt att notera att dessa brott inte bara påverkar företagen ekonomiskt utan också kan leda till ökad otrygghet och minskat förtroende hos lokalbefolkningen.

Denna text genererades med en textrobot

centrum_host_helsida
steningekompani_helsida
connys_helsida
eldsjal2024_helsida
storemore_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
storemore_out
eldsjal2024_out
connys
stentekompani_outsider
centrum_outsider_host