eu_valet_panorama
En av bränderna i april var bostadshuset på NorrbackaFoto: Insändarbild

Rekordmånga bränder anmäldes i våras

Det rapporterades om rekordmånga bränder i kommunen under april.

centrum_artikel_host

April månad var en brandhärjad månad med 55 larm om bränder, 11,43 samlat per 10 000 invånare enligt SOS-Alarm. Det är den högsta siffran per invånare under de senaste fyra åren, näst högsta noteringen är ifrån maj 2017 då siffran var 10,82 samtal/10 000 invånare.

Bland länets 26 kommuner hade Nykarn flest larmsamtal om bränder per 10 000 invånare med 11,9 medan Lidingö hade lägst antal med 3,3. Sigtunas siffra är även högst i de sk Attundakommunerna som delar Attunda brandkår.

Bland annat brann det i ett bostadshus på Norrbacka under april samt ett flertal gräsbränder då det var torrt i skog och mark.

seniormassa_pan

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

bygdensdag_helsida
connys_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
connys
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
nationaldag_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
pantamera_out
centrum_outsider_host
bygdensdag_outsider