defacto_pan2020

Rekordmånga besökte märsta.nu

2020 var ett rekordår för märsta.nu med över åtta procents ökad trafik.

centrum_artikel_host

märsta.nu ökade sina besökssiffror för 2020 med 8 procent när det gäller användare, totalt var det 784 000 som besökte nyhetssajtendet gångna året. Antalet nya användare ökade med nästan tio procent. De totala besöken uppgick till 4,1 miljoner vilket är det totala antalet besök som gjorts av användarna på sajten.

Bästa månaden var mars 115 000 användare, sämsta månaden var december med knappt 70 000 användare. Siffrorna visar att den mobila trafiken uppgår till 70 procent, 23 procent besöker märsta.nu via dator och resterande sju från en iPad. Den mobila trafiken är i stort sett oförändrad medan trafik från padda till dator förändrats, fler väljer nu dator jämfört med padda.

märsta.nu har inte heller enbart läsare i Sigtuna kommun utan den lockar trafik från hela landet samt utomlands. Besök har skett från varenda världsdel; Nordamerika, Sydamerika, Oceanien, Asien och Afrika. Exempelvis 35 besök från Nya Zeeland och 68 från Sydafrika. Under året har märsta.nu lanserat nya tjänster, som en bostadssajt med de senaste lagfarterna för bostadsaffärer.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Vill skapa en inbjudande byggnad

Kulturnyheter Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

centrum_host_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

ica_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

dack_helsida
joes-helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
nrh
dack_outsider
swedol_outsider
ica_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
connys