centrum_panorama_hostshopping

Rekordmånga besökte märsta.nu

2020 var ett rekordår för märsta.nu med över åtta procents ökad trafik.

centrum_artikel_host

märsta.nu ökade sina besökssiffror för 2020 med 8 procent när det gäller användare, totalt var det 784 000 som besökte nyhetssajtendet gångna året. Antalet nya användare ökade med nästan tio procent. De totala besöken uppgick till 4,1 miljoner vilket är det totala antalet besök som gjorts av användarna på sajten.

Bästa månaden var mars 115 000 användare, sämsta månaden var december med knappt 70 000 användare. Siffrorna visar att den mobila trafiken uppgår till 70 procent, 23 procent besöker märsta.nu via dator och resterande sju från en iPad. Den mobila trafiken är i stort sett oförändrad medan trafik från padda till dator förändrats, fler väljer nu dator jämfört med padda.

märsta.nu har inte heller enbart läsare i Sigtuna kommun utan den lockar trafik från hela landet samt utomlands. Besök har skett från varenda världsdel; Nordamerika, Sydamerika, Oceanien, Asien och Afrika. Exempelvis 35 besök från Nya Zeeland och 68 från Sydafrika. Under året har märsta.nu lanserat nya tjänster, som en bostadssajt med de senaste lagfarterna för bostadsaffärer.

mp_tack_helsida

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

connys_helsida

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

centrum_host_helsida
vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
connys