sap_feb_pan
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Rekordmånga barn drabbades av vräkning förra året

Kronofogden verkställde 22 vräkningar i bostad förra året, i samband med dessa drabbades 23 barn vilket är den högsta siffran sedan statistiken började föras 2008.

centrum_artikel_host

Rekordmånga barn drabbades av vräkningar förra året i Sigtuna kommun, enligt nya siffror från Kronofogden. Under 2023 genomfördes 22 vräkningar, vilket är åtta fler än året innan och tre fler än 2021. Samtidigt har antalet ansökningar om vräkningar minskat under de senaste tre åren, från 69 ansökningar 2021 till 43 2023.

Det mest oroande är att antalet barn som påverkas av vräkningar har nått rekordnivåer. Under 2023 drabbades hela 23 barn i samband med vräkningar, en markant ökning jämfört med fyra barn 2022 och 2021. Även om antalet barn som påverkades var 18 under 2020, är ökningen betydande jämfört med tidigare år, där endast ett barn drabbades 2008.

Regeringen har satt upp målet att inga barn ska påverkas av vräkningar, men ökningen indikerar på svårigheterna många familjer står inför under tuffa ekonomiska förhållanden. Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden, understryker att en vräkning har långtgående konsekvenser, särskilt för familjer med barn.

För att motverka denna trend har Kronofogden arbetat med att förebygga vräkningar genom att stärka samverkan mellan hyresvärdar och socialtjänst lokalt. Enligt Kim Jonsson, projektledare på Kronofogden, är det förebyggande arbetet avgörande för att minska antalet vräkningar och undvika både personligt lidande och höga kostnader för samhället och hyresvärdarna.

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

fritidsbanken_sportlov

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

funkisfest_helsida
pantamera_avc_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

sportlov
connys_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

steningekompani_helsida
hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

centrum_host_helsida

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

skridskodisco_helsida
spedition_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
skridskodisco_outsider
pantamera_out
funkisfest_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
spedition_outsider
connys
centrum_outsider_host