FastPartners nya område i Märsta CentrumFoto: Bostad Stockholm

Rekordkort kötid för lägenhet i Märsta

Stockholms stads bostadsförmedling som förmedlar åt FastPartner i Märsta hade länets snabbaste förmedling i Märsta.

Bostad Stockholm förmedlade under februari 1650 bostäder i hela länet. I Märsta förmedlade man 26 lägenheter åt FastPartner i Märsta Centrum. Dessa förmedlades rekordsnabbt på enbart 16 dagars kötid. Alltså långtifrån de som normalt behövs för att få en lägenhet i både länet och kommunen. Enligt Bostad Stockholm är dock alla nya lägenheter i Märsta Centrum uthyrda.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening