Foto: Street view/Google

Rekordhögt utbud av villor till salu i Sigtuna kommun

Antalet villor till salu i Sigtuna kommun har nått en fyraårig högsta med 63 objekt till försäljning. Experter påpekar att inflationen och ränteläget är två faktorer som bidragit till ökningen av utbudet.

Antalet villor till försäljning i Sigtuna kommun har nått en nivå som inte setts sedan maj 2019. Just nu är det 63 villor till salu i kommunen, en ökning från 37 villor i januari och 44 i februari. Antalet villor till salu har ökat stadigt månad för månad och uppgick till 61 i april.

Enligt experter är inflationen och ränteläget två faktorer som bidragit till att fler nu vill sälja sina villor. Trenden är genomgående i hela landet och våren är normalt en säsong när utbudet är stort. Men i år har utbudet ökat ännu mer än vanligt under våren.

Under en enda vecka i slutet av april ökade antalet objekt till salu med 10 stycken. Detta är en trend som observerats även på bostadssajten Hemnet där det just nu ligger 63 villor till försäljning i Sigtuna kommun.

”Vi har inte sett dessa siffror på fyra år. Det finns helt klart ett ökat utbud på marknaden. Många vill sälja nu när priserna är höga och det finns en stor efterfrågan”, säger en mäklare som specialiserar sig på villor i Sigtuna kommun.

Den ökade tillgången på villor kan ge köpare större utrymme att förhandla om priser och villkor. Men det är också viktigt att komma ihåg att Sigtuna kommun fortsatt är en populär plats att bo på med närhet till både Stockholm och Arlanda.

Sammanfattningsvis, antalet villor till försäljning i Sigtuna kommun har ökat markant de senaste månaderna och uppgår nu till en nivå som inte setts på fyra år. Fler säljare vill dra nytta av höga priser och stor efterfrågan på bostäder i kommunen, men det finns fortfarande många faktorer som gör Sigtuna till en attraktiv plats att bo på.

Denna text har genererats med textrobot baserat på statistik från Hemnet

Därför inleds rekordtidig hyresförhandling

Bostad märsta.nu kunde tidigare i veckan rapportera om att privata hyresvärdar i kommunen startat hyresförhandlingar redan nu och dessutom yrkat höjning med över 14 procent. Nu bemöter Fastighetsägarna kritiken från Hyresgästföreningen

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening