helsida_bostad
Erik Wennberg, franchisetagare på FastighetsbyrånFoto: Pressbild

Rekordhet bostadsmarknad i kommunen

Fastighetsbyråns Mäklarpanel där över 400 mäklare runt om i landet tyckt till om bostadsläget visar att det är övertag för säljaren på marknaden: - Priserna har successivt gått upp sedan i maj och de sista två månaderna har många bostäder börjat säljas innan visning, kommenterar Erik Wennberg, franchisetagare i Märsta/Sigtuna/Rosersberg.

Priserna går upp på bostadssidan trots rådande coronakris och rekordhög arbetslöshet i kommunen. Fastighetsbyråns Mäklarpanel där bland annat mäklare från Sigtuna kommun medverkat visar att det nu är säljarens marknad igen. Erik Wennberg, franchisetagare, säger till märsta.nu att det är rekordmånga visningsdeltagare på villor och radhus. Nu är det också mycket som säljs innan visning.
– Det som sker är tendenser som vi ofta upplevt historiskt när priserna är på väg upp. Efterfrågan är större än utbudet och vi upplever att många spekulanter kommer ifrån Stockholm och Stockholm norrort, förmodligen en effekt av att priserna närmre stan gått upp mycket, vilket normalt leder till att fler vidgar sina vyer och då blir även Sigtuna kommun aktuellt, förklarar Wennberg.

Erik Wennberg tror även att det är en coronaeffekt på efterfrågan, många har möjlighet att arbeta hemifrån ett par dagar i veckan och passar på att flytta från storsdadens trängsel vilket verkar göra fler benägna att köpa hus i Sigtuna.

Även när det gäller bostadsrätter så har det lossnat efter en trög period mellan april-augusti.
– Den trenden verkar nu bruten och fler kunder strömmar till lägenhetsvisningarna och priserna börjar återhämta sig här. Om än inte helt då priserna i stor utsträckning backat under pandemin, fortsätter Erik Wennberg.

bjurfors_helsida

JM utvecklar kvarter i Sigtuna

Bostad JM har fått ett uppdrag om att utveckla ett kvarter i Sigtuna stadsängar med inspiration från stadens äldre kärna: - Det är glädjande att JM beslutat sig för att utveckla ett kvarter i Stadsängarna. Vi har en bra variation av kvarter vilket berikar stadsdelen, säger Kim Hultén, projektledare för Sigtuna stadsängar.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022