Erik Wennberg, franchisetagare på FastighetsbyrånFoto: Pressbild

Rekordhet bostadsmarknad i kommunen

Fastighetsbyråns Mäklarpanel där över 400 mäklare runt om i landet tyckt till om bostadsläget visar att det är övertag för säljaren på marknaden: - Priserna har successivt gått upp sedan i maj och de sista två månaderna har många bostäder börjat säljas innan visning, kommenterar Erik Wennberg, franchisetagare i Märsta/Sigtuna/Rosersberg.

Priserna går upp på bostadssidan trots rådande coronakris och rekordhög arbetslöshet i kommunen. Fastighetsbyråns Mäklarpanel där bland annat mäklare från Sigtuna kommun medverkat visar att det nu är säljarens marknad igen. Erik Wennberg, franchisetagare, säger till märsta.nu att det är rekordmånga visningsdeltagare på villor och radhus. Nu är det också mycket som säljs innan visning.
– Det som sker är tendenser som vi ofta upplevt historiskt när priserna är på väg upp. Efterfrågan är större än utbudet och vi upplever att många spekulanter kommer ifrån Stockholm och Stockholm norrort, förmodligen en effekt av att priserna närmre stan gått upp mycket, vilket normalt leder till att fler vidgar sina vyer och då blir även Sigtuna kommun aktuellt, förklarar Wennberg.

Erik Wennberg tror även att det är en coronaeffekt på efterfrågan, många har möjlighet att arbeta hemifrån ett par dagar i veckan och passar på att flytta från storsdadens trängsel vilket verkar göra fler benägna att köpa hus i Sigtuna.

Även när det gäller bostadsrätter så har det lossnat efter en trög period mellan april-augusti.
– Den trenden verkar nu bruten och fler kunder strömmar till lägenhetsvisningarna och priserna börjar återhämta sig här. Om än inte helt då priserna i stor utsträckning backat under pandemin, fortsätter Erik Wennberg.

bjurfors_helsida

Ny ägare till hus i Rosersberg

Bostad Vera Vasilyevna Zamakhina, 69 år, har tagit över fastigheten på adressen Norslunda 164 i Rosersberg från Alexander och Dmitry Zamakhin.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022