vinter_pan
Foto: Genrebild/If

Rekordfå bostadsinbrott första halvåret

Det har varit rekordfå inbrott i länet under det andra kvartalet i år, av dessa har Sigtuna kommun endast 11 inbrott.

centrum_artikel_host

Under 2023 andra kvartalet har det anmälts 577 inbrott i bostäder i länet. Inte under ett enda kvartal sedan 2006 har det anmälts så här få inbrott rapporterar Newsworthy. Statistiken ser ut att vara på en nedåtgående trend för helåret 2023. Flest inbrott har anmälts i Stockholm med 233, Sigtuna hade elva inbrott vilket hör till de lägre nivåerna i länet. Grannkommunerna Väsby och Bro har 10 respektive 8 inbrott.

ica_helsida
pantamera_avc_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

connys_helsida
storemore_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

oppethus_dec
slottsby_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

defacto_helsida
nrh_sigtuna

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

joes-helsida
vinter_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

vinter_outsider
swedol_outsider
oppethus_out
joes_outsider
connys
storemore_out
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh
slottsby_outsider
ica_outsider