centrum_panorama_hostshopping
Fästingsäsongen startar nu och pågår fram till oktober. Foto: Insändarbild

Rekordår för fästingar-Risk att drabbas i vårvärmen

2017 var ett rekordår för fästingar i länet våren innebär en ökad risk att drabbas av fästingbett.

centrum_artikel_host

Ska man vaccinera mot fästingar kan det vara bra att göra det direkt. Vaccinationer ges via vissa vårdcentraler eller fästingbussen som besöker kommunen nästa vecka. grundvaccinering mot TBE består av tre doser och ger skydd i tre år.

Enligt ett pressmeddelande så vaknar fästingarna från sin dvala och kryper upp för att leta mat under våren. Det innebär en ökad risk att bli biten och eventuellt drabbas av TBE. Smittorisken anses extra stor i länet då det förra året anmäldes 151 fall av TBE-smitta, det är första gången på fyra år som antalet fall överstiger 100. Stockholms läns landsting rekommenderar TBE-vaccination till personer som vistas längs kust och sjöar samt i skog och mark mellan april-oktober. Majoriteten av alla fall i landet rapporterades just i Stockholm, totalt i hela landet rör det sig om 391 personer, att jämföra med 238 stycken 2016.

brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Nyheter En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
brobygget_outsider
klara_outsider
connys