sap_feb_pan
Foto: Norrtälje kommun

Rekord i antal coronafall

Sigtuna kommun noterade det högsta antalet coronafall under hela pandemin den föregående veckan.

centrum_artikel_host
239 personer i kommunen konstaterades smittade med covid-19 vecka 12. Det är den högsta noteringen för en enskild vecka under hela pandemin. Vecka 51 var det 208 fall vilket var den fram till nu högsta noteringen. Jämfört med förra veckan är ökningen 62 fall.
Sigtuna hör nu till kommunerna med flest antal fall per 100 000 invånare. Bara i Nynäshamn, Huddinge och Lidingö är det fler fall per 100 000 invånare just nu i länet.
– Det är just nu mycket ansträngt inom intensivvården i länet. Vi tar all hjälp vi kan få för att få fram fler vårdplatser. Idag rapporterar sjukhusen 89 patienter med covid-19 vid intensivvårdsavdelningarna, det är lika med den totala kapaciteten som vi har i normala fall. Nu har sjukhusen bemannat upp nästan 160 tillgängliga intensivvårdsplatser och fler är på gång, säger Johan Bratt, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör, i ett uttalande.
steningekompani_helsida
funkisfest_helsida
skridskodisco_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

foraldranatverk_helsida
centrum_host_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
funkisfest_outsider
foraldranatverk_outsider
skridskodisco_outsider