centrum_panorama_hostshopping
Aida Hadzialic (S), finansregionråd i Stockhom, är en av debattörerna. Foto: Socialdemokraterna

Regionråd efterlyser ökade satsningar på Arlanda.

I en debattartikel i Aftonbladet anser regionråd i Stockholm, Västerbotten och Norrbotten att det satsas mer på Arlanda på grund av den gröna industrin.

centrum_artikel_host

Debattartikeln betonar vikten av att stärka Arlandas konkurrenskraft, särskilt med tanke på avvecklingen av Bromma flygplats. För att främja flygets gröna omställning förespråkar artikeln att Arlanda bör bli ett internationellt föredöme för utvecklingen av nya elflyg och satsa på en fossilfri luftfart.

För att öka den internationella tillgängligheten och kapaciteten till och från Arlanda föreslås fler direktflyg och en bättre ruttoptimering, samt förbättrad tillgänglighet med hållbara transportalternativ. Staten uppmanas att ta ansvar för att finansiera borttagandet av stationsavgiften på Arlandabanan för att bidra till en ökad andel kollektivtrafikresor till Arlanda.

Avslutningsvis understryks att utan ett konkurrenskraftigt Arlanda riskerar Stockholmsregionens och norra Sveriges utveckling att bromsas, och det behövs gemensamma insatser för att säkra Arlandas konkurrenskraft och stödja landets gröna omställning.

brobygget_2024
connys_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

klara_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
connys
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider