eu_valet_panorama
Foto: Region Örebro län

Regionen vill se ökad vaccinering inför hävda restriktioner

Coronafallen ser ut att minska en aning för den senaste veckan i länets 26 kommuner.

centrum_artikel_host

Inför torsdagens siffror på lokal nivå ser det ut som att smittan minskar igen. 1467 fall konstaterades mellan 14-20 september i länets 26 kommuner. Dock ökar antalet som vårdas på sjukhus.
– Det är fortfarande över 100 patienter med covid-19 på våra sjukhus, även om det minskat sedan förra veckan. Antalet rapporterat smittade med covid-19 har också minskat, men vi bör avvakta innan vi drar några slutsatser kring det då antalet som testat sig också minskat kraftigt under den senaste veckan, säger Johan Bratt, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm.

Bratt uppger vidare att man ser i ökning av vaccinationerna, men det är i för låg takt. Man måste få upp vaccineringsgraden tills nästa onsdag.
– Ju fler som vaccinerar sig desto lägre smittspridning. Följden blir färre patienter på sjukhus vilket i sin tur innebär att vården kan ta hand om patienter vars vård fått vänta under pandemin, säger Johan Bratt.

För att öka andelen vaccinerade kommer särskilda insatser att genomföras i områden med lägre täckning. Märsta är ett sådant område.

eldsjal2024_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida
seniormassa_pan
pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
seniormassa_outsider
connys
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
nationaldag_outsider
eldsjal2024_out