moderat_fokus_pan
Foto: Region Örebro län

Regionen vill se ökad vaccinering inför hävda restriktioner

Coronafallen ser ut att minska en aning för den senaste veckan i länets 26 kommuner.

centrum_artikel_host

Inför torsdagens siffror på lokal nivå ser det ut som att smittan minskar igen. 1467 fall konstaterades mellan 14-20 september i länets 26 kommuner. Dock ökar antalet som vårdas på sjukhus.
– Det är fortfarande över 100 patienter med covid-19 på våra sjukhus, även om det minskat sedan förra veckan. Antalet rapporterat smittade med covid-19 har också minskat, men vi bör avvakta innan vi drar några slutsatser kring det då antalet som testat sig också minskat kraftigt under den senaste veckan, säger Johan Bratt, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm.

Bratt uppger vidare att man ser i ökning av vaccinationerna, men det är i för låg takt. Man måste få upp vaccineringsgraden tills nästa onsdag.
– Ju fler som vaccinerar sig desto lägre smittspridning. Följden blir färre patienter på sjukhus vilket i sin tur innebär att vården kan ta hand om patienter vars vård fått vänta under pandemin, säger Johan Bratt.

För att öka andelen vaccinerade kommer särskilda insatser att genomföras i områden med lägre täckning. Märsta är ett sådant område.

sap_sep23_helsida
adhd_kommun

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

pantamera_avc_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

connys_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

hockeyskola_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

ica_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

centrum_host_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

nrh_sigtuna

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

joes-helsida
moderat_fokus_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
kommun_adhd_outsider
hockeyskola_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
moderat_bli_medlem
kommun_skoterska_outsider
centrum_outsider_host
ica_outsider
socialdem_sep23_outsider
joes_outsider
pantamera_out
nrh