eu_valet_panorama
Foto: Region Örebro län

Regionen ökar vaccineringstakten

Region Stockholm intensifierar vaccineringstakten i hela länet för att fler ska kunna vaccinera sig med både dos 1,2 och 3.

centrum_artikel_host

Vaccinationerna uppges ha ökat kraftigt i länets 26 kommuner de senaste tre veckorna. I Sigtuna är det en ökning med nästan tre procent. Nu intensifieras arbetet med att få fler att dels ta dos 1 men även de som redan tagit att ta andra eller tredje dosen.
– Vi har lyckats öka kapaciteten hos våra befintliga aktörer så mycket att vi idag har cirka 17 000 lediga tider att boka hos någon av våra vaccinatörer. Men det är inte alltid att det finns både en tid och plats som passar alla. Därför ökar vi kapaciteten eftersom vi nu vet att alla över 18 ska förr eller senare erbjudas en påfyllnadsdos, säger vaccinationssamordnare Magnus Thyberg.

Mobila enheter kommer att utökas, i Sigtuna kommun finns det i Valsta och Märsta Centrum. Man ska också öppna upp för vaccinering inom vårdvalet vilket innebär att man ska kunna ta vaccin hos sin husläkarmottagning. Påfyllnadsdos gäller nu för 65-plussare men man avser släppa på för andra målgrupper inom kort.

pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
sigtunakampen_helsida
connys_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida
eu-valet

Mycket kvar att göra inom jämställdhet

Insändare Den 9 juni äger EU-valet rum. När Europa lider av högerpopulism, krig, människohandel, sexhandel och abortmotstånd, är skälen att rösta för ett frihetligt, fredligt och mänskligt Europa större än någonsin. Din röst spelar roll. Det spelar också roll vilka som representerar oss i Europaparlamentet.

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
sigtunakampen_outsider
bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
connys
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider