vinter_pan
Foto: Region Örebro län

Regionen ökar vaccineringstakten

Region Stockholm intensifierar vaccineringstakten i hela länet för att fler ska kunna vaccinera sig med både dos 1,2 och 3.

centrum_artikel_host

Vaccinationerna uppges ha ökat kraftigt i länets 26 kommuner de senaste tre veckorna. I Sigtuna är det en ökning med nästan tre procent. Nu intensifieras arbetet med att få fler att dels ta dos 1 men även de som redan tagit att ta andra eller tredje dosen.
– Vi har lyckats öka kapaciteten hos våra befintliga aktörer så mycket att vi idag har cirka 17 000 lediga tider att boka hos någon av våra vaccinatörer. Men det är inte alltid att det finns både en tid och plats som passar alla. Därför ökar vi kapaciteten eftersom vi nu vet att alla över 18 ska förr eller senare erbjudas en påfyllnadsdos, säger vaccinationssamordnare Magnus Thyberg.

Mobila enheter kommer att utökas, i Sigtuna kommun finns det i Valsta och Märsta Centrum. Man ska också öppna upp för vaccinering inom vårdvalet vilket innebär att man ska kunna ta vaccin hos sin husläkarmottagning. Påfyllnadsdos gäller nu för 65-plussare men man avser släppa på för andra målgrupper inom kort.

joes-helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

ica_helsida
defacto_helsida

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

vinter_helsida
oppethus_dec
slottsby_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

nrh_sigtuna
connys_helsida
centrum_host_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

storemore_helsida

Taklagsfest vid Panattoni Park

Näringsliv Panattoni Park Rosersberg, en av Sveriges framstående logistikfastigheter, har nått en viktig milstolpe - takläggningen är nu avklarad. Med en yta på 40 000 kvm och belägen i Rosersberg norr om Stockholm, utgör detta projekt en strategisk satsning för Panattoni, en av Europas ledande utvecklare av moderna logistikfastigheter.

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

vinter_outsider
joes_outsider
centrum_outsider_host
oppethus_out
connys
slottsby_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
storemore_out
swedol_outsider
nrh
ica_outsider