socialdemokraterna_maj_panorama

SL i samarbete för fossilfri framtid

Shift2Access är ett banbrytande samarbete där Trafikförvaltningen i Region Stockholm, tillsammans med Region Skåne och Västra Götalandsregionen, strävar efter att utveckla innovativa lösningar för en fossilfri, inkluderande och resurseffektiv framtid.

centrum_artikel_host

Programmet, som är ett av fem som tilldelats en årlig finansiering på en halv miljard kronor från Vinnova, Energimyndigheten och Formas, har ambitiösa mål att främja hållbar kollektivtrafik och klimatsmarta lösningar.

Genom samarbete med myndigheter, regioner, kommuner, företag och ideella organisationer ska programmet över en 10-årsperiod skapa konkreta resultat och bidra till att möta klimatutmaningarna, förbättra transporttillgängligheten och främja ett hållbart samhällsbyggande.

Med fokus på att erbjuda attraktiva alternativ till privat bilresande och att uppnå klimatmålen strävar Shift2Access efter att omforma synen på mobilitet och driva fram nya lösningar för framtidens samhälle. Programmet inkluderar en bred koalition av aktörer, såsom IQ Samhällsbyggnad, VTI, Boverket, Trafikverket, RISE, IVL, samt flera regioner och initiativet Rådslaget, som består av forskare och experter inom kollektivtrafiksforskning och utbildning.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

forstamaj_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host