eldsjal2024_pan
Johan Erikssom, hälso- och sjukvårdsdirektörFoto: Anna Molander/Region Stockholm

Region Stockholm: Kan vara på väg mot tredje våg

Region Stockholm höll pressträff om covidläget under onsdagen och Björn Eriksson, Hälso- och sjukvårdsdirektör, sa att det finns tecken på att vi kan vara på väg mot en tredje våg.

centrum_artikel_host

Förra veckans totala fall i regionen har kommit ut och enligt Björn Eriksson, hälso- och sjukvårdsdirektör, var ökningen 24,1 procent i Stockholm.
– Detta är mycket oroande och kan vara ett tecken på att vi är på väg in i en tredje våg. Om du stannar hemma vid minsta symtom, håller avstånd, jobbar hemifrån om du kan, minskar antalet kontakter så mycket som möjligt gör du stor skillnad för att minska smittspridningen. Det gör att färre behöver bli så sjuka med covid-19 att de behöver vårdas på sjukhus och färre avlider med den här sjukdomen,

147 254 personer i regionen har smittats av covid-19, 3840 personer har avlidit. Eriksson poängterade att vi ska undvika att resa, handla och träffa folk utanför den närmaste familjen om vi absolut inte måste. Han uppmanade på pressträffen att vi håller oss till restriktionerna nu när sportlovet närmar sig. 39 patienter vårdas nu i intensivvård på regionens sjukhus, 227 patienter vårdas vid något sjukhus eller geriatrisk vård.

Lokala siffror för kommunerna i landet och regionen kommer senare under torsdagen.

storemore_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
steningekompani_helsida
connys_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

spedition_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
spedition_outsider
stentekompani_outsider
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
pantamera_out
storemore_out