eldsjal2024_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Reducerad pendeltågstrafik efter strejkhot

MTR, det företag som ansvarar för driften av Stockholms pendeltåg, har meddelat att de kommer att genomföra omplaneringar för att minska pendeltågstrafiken från och med fredagen den 12 maj. Denna åtgärd kommer att träda i kraft oavsett om det blir strejk eller inte, enligt Stockholms Lokaltrafik (SL). Orsaken till denna åtgärd är att det tar några dagar att återgå till normal trafiknivå efter omplaneringen.

centrum_artikel_host

Redan under torsdagen kommer resenärer att uppleva inställda avgångar under eftermiddag och kväll. Detta är en förberedande åtgärd från MTR:s sida inför den kommande tågkonflikten mellan fackförbundet Seko och Almega Tågföretagen.

Tågkonflikten har främst uppstått på grund av diskussioner och oenigheter angående schemaändringar. Seko, fackförbundet som representerar de anställda inom tågbranschen, har uttryckt oro över de föreslagna förändringarna som Almega Tågföretagen förespråkar. Konflikten mellan parterna har pågått under en tid och har ännu inte nått en lösning.

Medvetna om det potentiella hotet om strejk har MTR valt att vidta åtgärder för att minimera störningen för pendeltågresenärerna. Genom att planera om trafiken till en reducerad nivå påverkas färre resenärer om strejken blir ett faktum.

Det är viktigt att notera att dessa omplaneringar kan leda till vissa olägenheter för resenärer som är beroende av pendeltågstrafiken. MTR och SL uppmanar därför resenärer att vara uppmärksamma på eventuella ändringar i tidtabeller och att planera sin resa i förväg. Information om eventuella inställda avgångar och alternativa transportmöjligheter kommer att finnas tillgänglig via SL:s officiella kommunikationskanaler.

Förhoppningsvis kommer parterna i tågkonflikten att kunna nå en överenskommelse som undanröjer behovet av strejk och återställer pendeltågstrafiken till normal drift. Tills dess uppmanas resenärerna att vara förberedda på eventuella fortsatta störningar och att hålla sig uppdaterade om den senaste informationen från SL och MTR.

Denna text genererades med en textrobot

EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
pantamera_out
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host