moderat_fokus_pan
Polisen gjorde en husrannsakan i april mot 37-åringens lägenhetFoto: MMS-Bild

Rättegång mot märstabor för rån mot Svenska Spels VD

Under måndagen inleddes rättegången mot två märstabor som misstänks för rånförsöket mot Svenska Spels VD i april.

centrum_artikel_host

Två märstabor greps ganska kort efter ett misslyckat rånförsök mot Svenska Spels VD Lennart Käll. Under kvällen 13:e april gjorde polisens insatsstyrka en husrannsakan i en lägenhet på Vänortsringen. Enligt åtalet ska en av männen ha slagit in rutan och hotat Lennart Käll med en pistol samt krävt honom på ca 3 miljoner kronor. De misstänkta är 37 och 30 år gamla. De tvingade till sig Lennart Källs bankkort och koder. De hotade också att skjuta ihjäl honom och att hans familj skulle sökas upp om han inte satte in pengar på konton som var kopplade till korten eller om han kontaktade polisen. De står åtalade för grovt rån och övergrepp i rättssak. Båda nekar till brott.

connys_helsida
centrum_host_helsida
defacto_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

joes-helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

moderat_fokus_helsida
pantamera_avc_helsida
ica_helsida
skanela_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

nrh_sigtuna

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

sap_sep23_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
joes_outsider
skanela_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
moderat_bli_medlem
hockeyskola_outsider
centrum_outsider_host
nrh
connys
socialdem_sep23_outsider