moderat_pan_nov
Foto: Polisen

Rättegång i Högsta domstolen ställs in

Högsta domstolens rättegång om Busshållsplatsmordet ställs in sedan den misstänkte lämnat landet för Sierra Leone.

centrum_artikel_host
Tingsrätten dömde en man i 20-års åldern för mordet vid en busshållsplats i Steninge 2020, han friades sedan av hovrätten och därefter överilade åklagaren till Högsta domstolen. Fallet skulle upp då bevisvärdet skulle prövas i och med att man hos den misstänkte hittade hylsor från mordvapnet med DNA från mördaren, även en jacka med spår av mordvapnet och DNA hittas hos mannen när han grips.
Expressen rapporterar nu att den misstänkte efter ha mottagit den friande domen lämnat Sverige för Sierra Leone via Paris. Han är född i Sierra Leone men bott i Sverige länge. En ny rättegång krävs för att mannen ska dömas i Högsta domstolen. Mannen har inte kunnat delges då han inte finns på folkbokföringsadressen samt inte svarar på e-post och telefonnummer. Rättegången skulle ha hållits i maj men har ställts in. Man tror inte att chansen är stor att mannen utelämnas från Sierra Leone till Sverige.
pantamera_avc_helsida

EU-delegater besökte Märsta

Politik EU-befinner sig som bekant i Arlandastad XPO under det första halvåret och på fredagen besökte ett antal delegater Märsta för att diskutera integration.

defacto_helsida
connys_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

moderat_pan_helsida

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

humbacken_helsida

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
humbacken_outsider
centrum_outsider_host