defacto_pan2020
Foto: Polisen

Rättegång i HD inleds nästa vecka

Rättegången mot en man som misstänks för busshållsplatsmordet inleds nästa vecka på onsdag.

centrum_artikel_host

Högsta domstolen inleder rättegången mot den man som dömts i tingsrätten för att därefter friats i hovrätten nästa vecka. 22-23 november har datum för huvudförhandling satts. Riksåklagaren vill att HD hanterar krav på indiciebevisning samt riktlinjer som ska gälla vid bevisvärdering i den här typ av mål.
– Tingsrätten ansåg att bevisningen var övertygande och dömde mannen till livstids fängelse för mord. Hovrätten menade dock att en alternativ gärningsman inte kunde uteslutas och frikände därför för mord. Riksåklagaren överklagade hovrättens dom och yrkade att mannen ska dömas för mordet till livstids fängelse, skriver Riksåklagaren i ett pressmeddelande.

Bevisningen bestod i att man fann en jacka i den misstänktes bostad och tomhylsor som hittades på brottsplatsen. Jackan liknar den som gärningspersonen bar vid tillfället samt den misstänktes DNA, blodstänk från den mördade och tändsatspartiklar från den typ av ammunition som användes vid mordet.

Det är okänt om den misstänkte närvarar vid rättegången eller om den hålls i dennes utevaro. Den misstänkte har lämnat landet vilket flera riksmedier rapporterat om.

connys_helsida

EU-delegater besökte Märsta

Politik EU-befinner sig som bekant i Arlandastad XPO under det första halvåret och på fredagen besökte ett antal delegater Märsta för att diskutera integration.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Blåljus På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

humbacken_helsida

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

moderat_pan_helsida

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
connys
swedol_outsider
centrum_outsider_host
humbacken_outsider