centrum_panorama_hostshopping
Taxibilar på ArlandaFoto: Daniel Iskander/Arkiv

Rapport: Taxibilar kör för fort på E4:an

Taxibilar på E4:an mellan Arlanda-Stockholm kör för fort enligt en undersökning som VTI har gjort uppger Polisen.

centrum_artikel_host

Statliga VTI som forskar inom trafiken har gjort en undersökning av hastigheten på taxibilar på E4 mellan Arlanda-Stockholm. Den visar att fler än 90 procent av taxiförarna som ingick i studien körde för fort på sträckor med hastighetsbegränsning på 80 km/h.
– Många taxibolag arbetar systematiskt med trafiksäkerhetsfrågor, men det återspeglas inte på vägen när det gäller hastighetsefterlevnad, säger Anna Vadeby, på VTI som lett studien, till Polisens hemsida.

Att följa hastighetsbegränsningarna är avgörande för att minska dödsolyckor ute i trafiken och yrkestrafiken har ett ansvar när det gäller den rådande trafikrytmen på vägarna, skriver Polisen på sin hemsida. Under 2017-2018 hade Polisen, Trafikverket och Transportstyrelsen ett samarbete med de stora taxibolagen i syfte att hitta lösningar för att taxibolagen bättre skulle följa hastighetskraven.

brobygget_2024

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

mp_tack_helsida
centrum_host_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

connys_helsida
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
centrum_outsider_host