centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Raketfritt på nyår

I år måste du söka tillstånd för att få fyra av raketer.

centrum_artikel_host

Raketer med styrpinne är sedan 1 juni förbjudet i landet utan tillstånd och utbildning. Tillståndet söks via kommunen meddelar Polisen. Bryter man mot lagen kan man straffas med dagsböter eller fängelse i upp till tre år.

Anledningen till att det nu krävs tillstånd är debatten som figurerat samt att det ökar olycksrisken. Dessutom har blåljuspersonal blivit beskjutna. Branschen har sedan en tid arbetat för att komma tillrätta med problemet.

Den som söker tillstånd måste ha genomgått en utbildning hos MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Dessa riktar sig främst mot yrkesmässig användning och omfattar både teroi och praktik.

Fyrverkeritårtor kräver inte tillstånd och det finns andra produkter som inte heller kräver tillstånd. Har du kvar raketer från förra året så är det inte tillåtet att använda dem utan rätt utbildning. Polisen kommer att utföra kontroller mot personer som man misstänker bryter mot lagen.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

brobygget_2024

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

mp_tack_helsida
connys_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
connys
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
mp_tack_outsider