helsida_bostad
Mattias Askerson (M), delar inte bilden som Ragunda förmedlarFoto: Sigtuna kommun

Ragunda: Social dumpning har stoppats

Ragunda kommun uppger att de stoppat den så kallade sociala dumpningen från Sigtuna kommun: - Jag ansvarig för de här frågorna i Sigtuna kommun och jag känner inte till och har inte erkänt något kopplat till social dumpning, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, till SVT Jämtland.

centrum_artikel_host

Uppmärksamheten var stor i våras när Ragunda anklagade bland annat Sigtuna kommun för att skicka människor utan bostad till Ragunda i Jämtland. Nu hävdar deras kommunalråd Mikael Westin (C) att ”dumpningen” upphört rapporterar SVT Jämtland. Enligt Westin ringde han upp Sigtuna och fick bekräftat att man skickat socialt utsatta med betald taxi. Först ska kommunen ha nekat, men därefter erkänt, enligt Westin.

Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, känner inte igen den bilden:
– Jag ansvarig för de här frågorna i Sigtuna kommun och jag känner inte till och har inte erkänt något kopplat till social dumpning. Generellt tycker jag begreppet reducerar människor till en belastning och som svartmålar Sigtuna kommun så som man nyttjar det. Jag har inte varit i kontakt med något kommunalråd i Ragunda och vänder mig starkt emot påståendet att det pågår social dumpning, säger Mattias Askerson (M), enligt SVT Jämtland.

EXTRA

Öhlund kopplas till Hells Angels

Politik SD:s toppnamn Rune Öhlund kopplas till Hells Angels avslöjar Expo: - Jag tar avstånd från deras leverne och vad dom håller på med, säger Öhlund till Expo.

centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

ungdomsarbete_helsida
pantamera_avc_helsida
toppbanner

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022
arbete_outsider