sap_feb_pan
Mattias Askerson (M), delar inte bilden som Ragunda förmedlarFoto: Sigtuna kommun

Ragunda: Social dumpning har stoppats

Ragunda kommun uppger att de stoppat den så kallade sociala dumpningen från Sigtuna kommun: - Jag ansvarig för de här frågorna i Sigtuna kommun och jag känner inte till och har inte erkänt något kopplat till social dumpning, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, till SVT Jämtland.

centrum_artikel_host

Uppmärksamheten var stor i våras när Ragunda anklagade bland annat Sigtuna kommun för att skicka människor utan bostad till Ragunda i Jämtland. Nu hävdar deras kommunalråd Mikael Westin (C) att ”dumpningen” upphört rapporterar SVT Jämtland. Enligt Westin ringde han upp Sigtuna och fick bekräftat att man skickat socialt utsatta med betald taxi. Först ska kommunen ha nekat, men därefter erkänt, enligt Westin.

Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, känner inte igen den bilden:
– Jag ansvarig för de här frågorna i Sigtuna kommun och jag känner inte till och har inte erkänt något kopplat till social dumpning. Generellt tycker jag begreppet reducerar människor till en belastning och som svartmålar Sigtuna kommun så som man nyttjar det. Jag har inte varit i kontakt med något kommunalråd i Ragunda och vänder mig starkt emot påståendet att det pågår social dumpning, säger Mattias Askerson (M), enligt SVT Jämtland.

funkisfest_helsida
skridskodisco_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

spedition_helsida
pantamera_avc_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

steningekompani_helsida

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

sportlov
fritidsbanken_sportlov
connys_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
nrh_sigtuna
connys
stentekompani_outsider
centrum_outsider_host
skridskodisco_outsider
funkisfest_outsider
spedition_outsider
ridskola_2020_outsider